Ako volite povrće i pite onda spojite to i dobićete fantastičan recept za ukusnu pitu sa povrćem. Pomešajte razno povrće, možete i po svom ukusu, ne morate da sledite recept, pa prelijte sa smesom od jaja, mleka i brašna. Zapecite u rerni, pa onda pospite sirom i vratite da se zapeče još malo, samo dok se sir ne otopi. Uživaćete u svakom zalogaju, a možete da jedete i za doručak, ručak, večeru ili užinu.
Sastojci:
- 10 g praška za pecivo
- 4 jajeta
- 20 ml maslinovog ulja
- 40 ml mleka
- 120 g brašna
- 2 krompira
- 2 šargarepe
- 1 praziluk
- 500 g kupusa
- 1 paprika
- malo peršuna
- 100 g sira
- malo susama
Priprema:
Krompir i šargarepu izrendajte, a praziluk isecite na kolutove, papriku na sitne trakice. Pomešajte sve to. Kupus i peršun takođe sitno iseckajte, pa dodajte u povrće. Dobro promešajte. Umutite jaja, pa dodajte mleko i ulje. Sjedinite, pa sipajte brašno, prašak za pecivo, so i biber. Dobro promešajte, pa sipajte u povrće. Celu smesu izručite u pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 20 minuta. Izvadite, pospite rendanim sirom i susamom i vratite u rernu na još 15 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem