Navikli smo da se pite obično prave od kupovnih ili domaćih kora, ali znamo da su ukusne i one bez. Takva je današnja pita sa šunkom i sirom koja umesto kora ili brašna ima ovsene pahuljice. One se pomešaju sa kefirom i jajima i pita dodatno dobije na sočnosti. Probajte i uverite se koliko je dobra.
Sastojci:
- 100 g ovsenih pahuljica
- 120 g kefira
- 2 velika jaja
- so, biber, origano
- 100 g šunke
- 100 g sira ili kačkavalja
- praziluk
Priprema:
Šunku isecite na kockice, kačkavalj izrendajte, a praziluk isecite na krugove. U činiji pomešajte pahuljice, kefir, jaja i začine. Promešajte. Dodajte šunku, sir i luk, dobro sjedinite pa izručite u podmazan pleh. Pecite na 180 stepeni pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus