Zaboravite na pekaru, sada sami kod kuće napravite jednostavno pecivo sa sirom koji se topi. Ne morate ni da izlazite iz toplog doma, jer gotovo sve sastojke imate kod kuće. Ako vam neki nedostaje pokušajte da zamenite sa nečim što imate. Preukusno pecivo možete da jedete i za doručkak, uz ručak, ali i kao večeru. Poslužite sa jogurtom ili domaćim sokom

Sastojci:

  • 120 ml tople vode 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašičica suvog kvasca 
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašika ulja 
  • 300 g brašna 
  • 2 kašike pavlake 

Za fil:

  • 200 g tvrdog sira 
  • 250 g krem sira 
  • 1 žumance 
  • 1 kašika mleka 

Priprema:

U toplu vodu dodajte šećer i kvasac, pa promšejate. Zatim dodajte so i pavlaku. Sjedinite i sipajte brašno. Umesite testo. Zatim sipajte ulje i još malo ga mesite da dobijte glatko testo. Pokrijte i ostavite sat vremena na toplom. Testo podelite na 6 delova i oblikujte loptice. Stavite na pleh obložen pek papirom. Pritisnite rukama da dobijete oblik pljeskavice. Premažite krem sirom, a zatim pospite rendanim sirom. Pecite na 180°C nekih 20-25 minuta.