Ne možete da zamislite leto bez bećarca, zato što je lagano jelo koje se brzo priprema. Sa ovim receptom možete da ga jedete i na jesen ili zimu, jer se koriste pečene paprike. Rusi bećarac pripremaju malo drugačije od nas. Oni sem pečenih paprika koriste i zdenku, ali i jaja ne umute, već ih stave cela. Nije mnogo drugačije, ali je zanimljivo i ukusno. Isprobajte.
Sastojci:
- 5-6 pečenih paprika
- 2 paradajza
- 4 jajeta
- 100 g zdenka sira
- 1 kašika brašna
- 100 ml vode
- so, biber
- začinska paprika
- peršun
Priprema:
Pečene paprike isecite, pa ih kratko propržite, nekih 3 minuta. Dodajte brašno, promešajte, pa dodajte seckan paradajz. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri nekih 10 minuta. Zatim sipajte vodu i ostavite još 10 minuta. Posolite i pobiberite. Ubacite jaja i zdenku, pa ostavite na laganoj temperaturi da se krčka još 8-10 minuta. Gotovo jelo pospite peršunom.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom