Ne možete da zamislite leto bez bećarca, zato što je lagano jelo koje se brzo priprema. Sa ovim receptom možete da ga jedete i na jesen ili zimu, jer se koriste pečene paprike. Rusi bećarac pripremaju malo drugačije od nas. Oni sem pečenih paprika koriste i zdenku, ali i jaja ne umute, već ih stave cela. Nije mnogo drugačije, ali je zanimljivo i ukusno. Isprobajte. 

Sastojci:

  • 5-6 pečenih paprika 
  • 2 paradajza 
  • 4 jajeta 
  • 100 g zdenka sira 
  • 1 kašika brašna 
  • 100 ml vode 
  • so, biber 
  • začinska paprika 
  • peršun

Priprema: 

Pečene paprike isecite, pa ih kratko propržite, nekih 3 minuta. Dodajte brašno, promešajte, pa dodajte seckan paradajz. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri nekih 10 minuta. Zatim sipajte vodu i ostavite još 10 minuta. Posolite i pobiberite. Ubacite jaja i zdenku, pa ostavite na laganoj temperaturi da se krčka još 8-10 minuta. Gotovo jelo pospite peršunom.