Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

1 NAMIRNICA RAZLIKUJE RUSKI OD SRPSKOG BEĆARCA: Dobro poznati ukus sada još bolji

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Napravite ruski bećarac sa pečenim paprikama i zdenka sirom.

Ruski bećarac sa pečenim paprikama .png Izvor: Printscreen/YT/ Home kitchen with Danny

Ne možete da zamislite leto bez bećarca, zato što je lagano jelo koje se brzo priprema. Sa ovim receptom možete da ga jedete i na jesen ili zimu, jer se koriste pečene paprike. Rusi bećarac pripremaju malo drugačije od nas. Oni sem pečenih paprika koriste i zdenku, ali i jaja ne umute, već ih stave cela. Nije mnogo drugačije, ali je zanimljivo i ukusno. Isprobajte. 

Sastojci:

  • 5-6 pečenih paprika 
  • 2 paradajza 
  • 4 jajeta 
  • 100 g zdenka sira 
  • 1 kašika brašna 
  • 100 ml vode 
  • so, biber 
  • začinska paprika 
  • peršun

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Pečene paprike isecite, pa ih kratko propržite, nekih 3 minuta. Dodajte brašno, promešajte, pa dodajte seckan paradajz. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri nekih 10 minuta. Zatim sipajte vodu i ostavite još 10 minuta. Posolite i pobiberite. Ubacite jaja i zdenku, pa ostavite na laganoj temperaturi da se krčka još 8-10 minuta. Gotovo jelo pospite peršunom. 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti