Kada ne znate šta više da pravite, onda ćufte mogu biti pravo rešenje za ručak. Mnogi ih vole, mogu se praviti od različitog mesa, na brojne načine i kombinovati sa različitim vrstama sosa. Za ovaj recept potrebno je da prvo malo propržite krompir, zatim da mu dodate ćufte od mlevenog mesa, a tek na kraju ćete dodati sos za još bolji ukus jela. Glavni sastojci za njega su paradajz pelat i pavlaka. Tako da osim što ovim načinom pripreme dobijate sočno meso i mekane krompiriće, za ovaj ručak biće vam potrebna još samo salata, pošto u obroku imate baš sve i meso, prilog, ali i sos.

Sastojci:

  • 450 g mlevenog mesa
  • 3-4 krompira
  • 1 luk
  • 1-2 šargarepe
  • 125 ml vode

Za sos:

  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašika paradajz pelata
  • 1 kašika brašna
  • 125 ml vode
  • peršun

Priprema:

Krompir isečen na kriške stavite u tiganj sa maslinovim uljem, pržite 4-5 minuta, dok ne porumeni. Činiji sa mlevenim mesom dodajte izrendanu šargarepu i luk, posolite, pobiberite i izmešajte rukom, pa pravite malo veće loptice od mesa. Stavite meso preko krompira u tiganj, sipajte vodu i ostavite tako 15 minuta da se kuva. Pomešajte i posolite sve sastojke za sos, pa izlijte u tiganj, još malo začinite i pri kraju kuvanja dodajte peršun.