Kada ne znate šta više da pravite, onda ćufte mogu biti pravo rešenje za ručak. Mnogi ih vole, mogu se praviti od različitog mesa, na brojne načine i kombinovati sa različitim vrstama sosa. Za ovaj recept potrebno je da prvo malo propržite krompir, zatim da mu dodate ćufte od mlevenog mesa, a tek na kraju ćete dodati sos za još bolji ukus jela. Glavni sastojci za njega su paradajz pelat i pavlaka. Tako da osim što ovim načinom pripreme dobijate sočno meso i mekane krompiriće, za ovaj ručak biće vam potrebna još samo salata, pošto u obroku imate baš sve i meso, prilog, ali i sos.
Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa
- 3-4 krompira
- 1 luk
- 1-2 šargarepe
- 125 ml vode
Za sos:
- 1 kašika pavlake
- 1 kašika paradajz pelata
- 1 kašika brašna
- 125 ml vode
- peršun
Priprema:
Krompir isečen na kriške stavite u tiganj sa maslinovim uljem, pržite 4-5 minuta, dok ne porumeni. Činiji sa mlevenim mesom dodajte izrendanu šargarepu i luk, posolite, pobiberite i izmešajte rukom, pa pravite malo veće loptice od mesa. Stavite meso preko krompira u tiganj, sipajte vodu i ostavite tako 15 minuta da se kuva. Pomešajte i posolite sve sastojke za sos, pa izlijte u tiganj, još malo začinite i pri kraju kuvanja dodajte peršun.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno