Ovo jelo savršen je izbor za večeru kada nemate ideju šta da kuvate, a sastojke ćete vrlo verovatno već imati u frižideru. Takođe, priprema ne zahteva posebne kulinarske sposobnosti, a donosi novi način za pripremu namirnica koje svakodnevno konzumiramo.
Sastojci:
- 3 krompira
- 3 jajeta
- listići kačkavalja
- peršun, so, biber i crvena paprika
Priprema:
Krompir isecite na tanke kriške (koristite ljuštilicu), a zatim ga potopite u hladnu vodu na nekoliko minuta. Peršun iseckajte pa ga pomešajte sa jajima. Dodajte ostale začine i dobro umutite. Krompir ocedite pa pomešajte sa smesom jaja i začina. U tiganju zagrejte ulje pa stavite sloj pripremljene smese krompira i jaja. Preko toga stavite listiće kačkavalja pa prekrijte novim slojem smese. Tiganj poklopite i pržite na srednje jakoj vatri 10 minuta. Zatim preokrenite smesu i na drugoj strani pecite dodatnih 10 minuta.
Izvadite na tanjir i pospite svježim peršunom.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese