Niko neće odbiti pohovano belo meso i krompir pire. A sada napravite na drugačiji način, tako što ćete pohovanu piletinu zapeći sa kupusom i tako poslužiti za ručak. Svi će se obradovati, jer ste u omiljeni ručak dodali i namirnicu od koje se kada se ukiseli prave sarme ili podvarak.
Sastojci:
- 6 krompira
- 3 pileća filea
- so, biber, začinska paprika, mešavina italijanskih biljaka
- 2 kašike biljnog ulja
- 1 manja glavica kupusa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 2 jajeta
- 3 kašike prezle
- 50 ml pavlake za kuvanje
- peršun
Priprema:
Krompir skuvajte, a meso izlupajte pa začine i pospite sa ulje (2 kašike). Uvaljajte meso u kukuruzno brašno, umućena jaja pa u prezle. Kupus iseckajte kao i luk, a šargarepu izrendajte. Lepo propržite i začinite. Tepsiju nauljite, pa sipajte pola smese sa kupusom, meso, presotali kupus i meso. Prelijte sa pavlakom za kuvanje. Pecite na 180°C nekih 20 minuta. Napravite pire i poslužite.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list