Niko neće odbiti pohovano belo meso i krompir pire. A sada napravite na drugačiji način, tako što ćete pohovanu piletinu zapeći sa kupusom i tako poslužiti za ručak. Svi će se obradovati, jer ste u omiljeni ručak dodali i namirnicu od koje se kada se ukiseli prave sarme ili podvarak

Sastojci:

  • 6 krompira
  • 3 pileća filea 
  • so, biber, začinska paprika, mešavina italijanskih biljaka
  • 2 kašike biljnog ulja
  • 1 manja glavica kupusa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 2 jajeta 
  • 3 kašike prezle
  • 50 ml pavlake za kuvanje
  • peršun

Priprema:

Krompir skuvajte, a meso izlupajte pa začine i pospite sa ulje (2 kašike). Uvaljajte meso u kukuruzno brašno, umućena jaja pa u prezle. Kupus iseckajte kao i luk, a šargarepu izrendajte. Lepo propržite i začinite. Tepsiju nauljite, pa sipajte pola smese sa kupusom, meso, presotali kupus i meso. Prelijte sa pavlakom za kuvanje. Pecite na 180°C nekih 20 minuta. Napravite pire i poslužite.