Niko neće odbiti pohovano belo meso i krompir pire. A sada napravite na drugačiji način, tako što ćete pohovanu piletinu zapeći sa kupusom i tako poslužiti za ručak. Svi će se obradovati, jer ste u omiljeni ručak dodali i namirnicu od koje se kada se ukiseli prave sarme ili podvarak.
Sastojci:
- 6 krompira
- 3 pileća filea
- so, biber, začinska paprika, mešavina italijanskih biljaka
- 2 kašike biljnog ulja
- 1 manja glavica kupusa
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 2 jajeta
- 3 kašike prezle
- 50 ml pavlake za kuvanje
- peršun
Priprema:
Krompir skuvajte, a meso izlupajte pa začine i pospite sa ulje (2 kašike). Uvaljajte meso u kukuruzno brašno, umućena jaja pa u prezle. Kupus iseckajte kao i luk, a šargarepu izrendajte. Lepo propržite i začinite. Tepsiju nauljite, pa sipajte pola smese sa kupusom, meso, presotali kupus i meso. Prelijte sa pavlakom za kuvanje. Pecite na 180°C nekih 20 minuta. Napravite pire i poslužite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus