Kada se ispohuje piletina obično bude suva i pomalo žilava. Da se to ne bi dešavalo, pre pohovanja piletinu držite u marinadi od kefira, senfa i soja sosa. Kada je nakon toga uvaljate u prezle dobićete savršeno mekano meso sa hrskavom koricom. Uživajte u receptu.
Sastojci:
- 4 pileća fileta
- 200 g kefira
- so, biber, prstohvat kurkume, začin za piletinu
- 50 ml soja sosa
- pola kašičice senfa
- beli luk
- 3 kašike prezli
- 50 g sira
Priprema:
Filete zasecite (ali ne do kraja) po širini, pa po dužini da dobijete kvadratiće. U kefir dodajte so, biber, soja sos i senf pa promešajte. Filete poređajte u pleh, pa prelijte dobijenom mešavinom. Neka stoje tako minimum sat vremena. Prezle pomešajte sa rendanim kačkavaljem, dodajte kurkumu i začin za piletinu. Sada svako parče uvaljajte u ovu mešavinu sa obe strane, vodeći računa da mešavine bude i među prorezima. Ređajte tako uvaljanu piletinu na pleh i pecite u rerni na 180 stepeni pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus