Kada se ispohuje piletina obično bude suva i pomalo žilava. Da se to ne bi dešavalo, pre pohovanja piletinu držite u marinadi od kefira, senfa i soja sosa. Kada je nakon toga uvaljate u prezle dobićete savršeno mekano meso sa hrskavom koricom. Uživajte u receptu.

Sastojci:

  • 4 pileća fileta
  • 200 g kefira
  • so, biber, prstohvat kurkume, začin za piletinu
  • 50 ml soja sosa
  • pola kašičice senfa 
  • beli luk
  • 3 kašike prezli 
  • 50 g sira 

Priprema:

Filete zasecite (ali ne do kraja) po širini, pa po dužini da dobijete kvadratiće. U kefir dodajte so, biber, soja sos i senf pa promešajte. Filete poređajte u pleh, pa prelijte dobijenom mešavinom. Neka stoje tako minimum sat vremena. Prezle pomešajte sa rendanim kačkavaljem, dodajte kurkumu i začin za piletinu. Sada svako parče uvaljajte u ovu mešavinu sa obe strane, vodeći računa da mešavine bude i među prorezima. Ređajte tako uvaljanu piletinu na pleh i pecite u rerni na 180 stepeni pola sata.