Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRE POHOVANJA, FILETE POTOPITE U MARINADU OD KEFIRA I SENFA: Mekano belo meso sa hrskavom koricom

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Pohovana piletina iz rerne je nešto najukusnije što ćete probati.

Pohovana piletina iz rerne.png Izvor: Printscreen/Youtube/Alena Mitrofanova

Kada se ispohuje piletina obično bude suva i pomalo žilava. Da se to ne bi dešavalo, pre pohovanja piletinu držite u marinadi od kefira, senfa i soja sosa. Kada je nakon toga uvaljate u prezle dobićete savršeno mekano meso sa hrskavom koricom. Uživajte u receptu.

Sastojci:

  • 4 pileća fileta
  • 200 g kefira
  • so, biber, prstohvat kurkume, začin za piletinu
  • 50 ml soja sosa
  • pola kašičice senfa 
  • beli luk
  • 3 kašike prezli 
  • 50 g sira 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Filete zasecite (ali ne do kraja) po širini, pa po dužini da dobijete kvadratiće. U kefir dodajte so, biber, soja sos i senf pa promešajte. Filete poređajte u pleh, pa prelijte dobijenom mešavinom. Neka stoje tako minimum sat vremena. Prezle pomešajte sa rendanim kačkavaljem, dodajte kurkumu i začin za piletinu. Sada svako parče uvaljajte u ovu mešavinu sa obe strane, vodeći računa da mešavine bude i među prorezima. Ređajte tako uvaljanu piletinu na pleh i pecite u rerni na 180 stepeni pola sata.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti