Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABORAVITE MARINADU, 1 SASTOJAK OMEKŠAVA MESO MNOGO BOLJE: Profesionalni kuvari stalno koriste ovaj jednostavan trik

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Kako bi vam meso bilo savršeno mekano, a ne žilavo - potreban vam je kivi.

Kako da meso ne bude žilavo 128740115 Izvor: Shutterstock

Svi smo doživeli bar jednom da meso koje smo pripremili nije ispalo mekano, već žilavo. I da nam u tome nije pomoglo ni mariniranje.

Ako želite da vam se parče svinjskog ili junećeg mesa koje ste spremili topi u ustima, isprobajte jednostavan trik s kivijem, zahvaljujući kom će meso biti izuzetno mekano. Sve što treba da uradite jeste da obložite meso kriškama kivija i ostavite ga tako da odstoji neko vreme pre pripreme. Poput mariniranja.

Možda će vas zanimati

Naime, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu, zbog čega ono ono postaje vrlo meko. Ukoliko meso stavljate u marinadu, uradite sve kao što ste planirali, i na kraju dodajte na kriške izrezan kivi nekih sat, dva pre pripreme. Takođe, važno je da vam meso ne bude predugo obloženo kivijem, kako ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme.

Sličan efekat na meso ima i ananas, pa umesto kivija možete koristiti i ovu tropsku voćku.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti