Donosimo vam savete uz koje ćete izvući maksimum od vaše mašine.
Kada ređate tanjire na donjem delu, neka jedan bude veliki, a jedan mali. Tako će više vode dopreti do njih i bolje ih oprati. Velike površine, poput plastičnih daski za sečenje, plehova, tiganja ili velikih tanjira, preporučuje se da stavite uz ivice. Tako će i prskalice moći neometano da rade, a i dobro će se oprati.
U novijim mašinama nije potrebno ispirati svaki tanjir pre ubacivanja u mašinu, dovoljno je samo odstraniti ostatke hrane.
Noževe radi sigurnosti oštricom uvek okrenite prema dole. Šolje i čaše idu na gornju policu, a preporučuje se da ostavite malo mesta između njih kako se ne bi oštećivali međusobnim trenjem. Činije je najbolje prati, takođe na gornjoj polici, a treba ih staviti tako da se naslanjaju jedna na drugu i da ulaze u svoj odeljak.
Mašinu ne treba pretrpavati jer se većina sudova tada neće dobro oprati.
Iznad i ispod rotacijskog dela prskalice najbolje je staviti posude u kojima je bila hrana bazirana na ugljenim hidratima. Npr. posude od pire krompira ili sosa od paradajza. Njima treba jak mlaz vode da bi se dobro oprali, a on je najjači upravo na tom mestu. Njima je potrebno manje deterdženta, a više sile.
Periodično očistite mašinu za sudove. Proverite filtere, uklonite ostatke i isperite pod vrućom vodom. Po dnu mašine pospite sodu bikarbonu, a u deo za tabletu stavite alkoholno sirće. Pokrenite na najvišoj temperaturi.
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom