Donosimo vam savete uz koje ćete izvući maksimum od vaše mašine.
Kada ređate tanjire na donjem delu, neka jedan bude veliki, a jedan mali. Tako će više vode dopreti do njih i bolje ih oprati. Velike površine, poput plastičnih daski za sečenje, plehova, tiganja ili velikih tanjira, preporučuje se da stavite uz ivice. Tako će i prskalice moći neometano da rade, a i dobro će se oprati.
U novijim mašinama nije potrebno ispirati svaki tanjir pre ubacivanja u mašinu, dovoljno je samo odstraniti ostatke hrane.
Noževe radi sigurnosti oštricom uvek okrenite prema dole. Šolje i čaše idu na gornju policu, a preporučuje se da ostavite malo mesta između njih kako se ne bi oštećivali međusobnim trenjem. Činije je najbolje prati, takođe na gornjoj polici, a treba ih staviti tako da se naslanjaju jedna na drugu i da ulaze u svoj odeljak.
Mašinu ne treba pretrpavati jer se većina sudova tada neće dobro oprati.
Iznad i ispod rotacijskog dela prskalice najbolje je staviti posude u kojima je bila hrana bazirana na ugljenim hidratima. Npr. posude od pire krompira ili sosa od paradajza. Njima treba jak mlaz vode da bi se dobro oprali, a on je najjači upravo na tom mestu. Njima je potrebno manje deterdženta, a više sile.
Periodično očistite mašinu za sudove. Proverite filtere, uklonite ostatke i isperite pod vrućom vodom. Po dnu mašine pospite sodu bikarbonu, a u deo za tabletu stavite alkoholno sirće. Pokrenite na najvišoj temperaturi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus