U toku je sezona slava i domaćice pripremaju sitne kolače i torte koje uglavnom sadrže orahe poput bajadera, košnica, baklava, rozen torte...i drugih. A kako saznajemo kilogram oraha sada ide i do 1000 dinara, što je, priznaćete, zaista puno, pa zbog toga domaćice treba da nađu i neku alternativu, posebno ukoliko za slavu pripremaju dosta slatkiša sa orasima.
Jedna od jeftinijih zamena je okara ili sojina pulpa ( pulpa soje koja ostaje nakon pripreme sojinog mleka). Nju mogu koristiti i oni koji su alergični na orahe. Lako se meša sa ostalim sastojcima pa gosti na slavi neće ni primetiti da u kolačima nema oraha.
Okara izvrsno podnosi zamrzavanje, tako da je možete zamrznuti nakon svake pripreme sojinog mleka i imati spremnu za dalju upotrebu, po želji.
Naravno, pored sojine pulpe uvek možete da koristite i lešnike i bademe ukoliko više volite.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese