U toku je sezona slava i domaćice pripremaju sitne kolače i torte koje uglavnom sadrže orahe poput bajadera, košnica, baklava, rozen torte...i drugih. A kako saznajemo kilogram oraha sada ide i do 1000 dinara, što je, priznaćete, zaista puno, pa zbog toga domaćice treba da nađu i neku alternativu, posebno ukoliko za slavu pripremaju dosta slatkiša sa orasima.
Jedna od jeftinijih zamena je okara ili sojina pulpa ( pulpa soje koja ostaje nakon pripreme sojinog mleka). Nju mogu koristiti i oni koji su alergični na orahe. Lako se meša sa ostalim sastojcima pa gosti na slavi neće ni primetiti da u kolačima nema oraha.
Okara izvrsno podnosi zamrzavanje, tako da je možete zamrznuti nakon svake pripreme sojinog mleka i imati spremnu za dalju upotrebu, po želji.
Naravno, pored sojine pulpe uvek možete da koristite i lešnike i bademe ukoliko više volite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus