Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA ISPEČETE PILE SA HRSKAVOM KOŽICOM I SOČNIM MESOM: Jednostavni trikovi koje svaka domaćica treba da zna

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Uz ove trikove će kožica pečenog pileta biti hrskava.

Kako da kožica pečenog pileta bude hrskava 1574170006.jpg Izvor: Shutterstock

Pečeno pile iz rerne sa krompirićima i domaćom supom spada u omiljene nedeljne ručkove za celu porodicu. Koliko god da domaćice često pripremaju ovaj delikates desi se ponekad da pileća kožica ne bude onako hrskava kao što smo navikli.
Zato, ukoliko želite pile sa rumenom hrskavom kožicom, koje ne postane suvo kada pile pečete na jačoj vatri, evo nekoliko trikova.

Možda će vas zanimati

  • Pre ubacivanja pileta u rernu dobro ga posušite ubrusom pa začinite.
  • Meso se soli nekoliko sati pre ili noć pred pečenje.
  • Tokom pečenja meso treba češće da se okreće, podliva i premazuje sosom u kojem se peče.
  • Na početku temperatura rerne mora da bude jaka ili da se meso malo proprži u tiganju kako bi sa svih strana porumenelo i toplota mu zatvorila pore. Zatim ga pecite na umerenoj temperaturi.
  • Da kožica mesa ne bi zagorela, u sredini ili pred kraj pečenja treba ga prekriti alufolijom. Malo pre kraja je skinite, da se meso lepo zapeče.

SAVET: Za pečenje je bolje uzeti mlado pile, a starija živina je dobra za kuvanje ili dinstanje.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti