Naručili ste veliku picu i niste sve pojeli? Ostatak nemojte da bacate, sačuvajte za sutra i podgrejte - a evo i kako da bi vam korica ostala hrskava.
Neki veruju da je hladna pica još ukusnija nego vruća, a drugi je ipak vole da je podgreju pre jela. Najjednostavnije je ubaciti je u mikrotalasnu, ali rezultat će vas razočarati jer će korica postati gnjecava.
Vrsni kuvari ističu da ćete to sprečiti ako parče pice u mikrotalasnu stavite uz čašu vode na 30 sekundi. Tvrde kako će se pica podgrejati brže, a korica će ostati hrskava.
Takođe, ova metoda vam ne osigurava da će pica biti ista kao kada ste je naručili iz picerije, ali će svakako rezultat biti bolji nego kad je podgrevate bez vode.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus