Ovaj čokoladni krem ili fil za tortu predstavlja zdraviju varijantu slatkih namaza, a ima intezivan ukus čokolade. Pored toga, ne sadrži beli šećer, jaja i mleko, pa je idealna poslastica i tokom posta. Dijetalan je, zdrav i ukusan.

Priprema je jednostavna i brza, sve je gotovo za manje od 10 minuta.

Sastojci:

  • 185 g avokada
  • 100 g crne čokolade
  • 1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Očistite avokado i izvadite unutrašnjost voćke kašikom. Sipajte avokado u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu kašastu smesu. Crnu čokoladu podelite na kockice, pa je stavite u šerpu zajedno sa kokosovim uljem i rastopite dok ne dobijete tečnu smesu.

Pomešajte čokoladnu smesu sa avokadom, pa dobro mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte u teglicu i ostavite malo da odstoji. Kad se napravi, možete ga čuvati najduže 4 do 5 dana u frižideru, pa je zbog toga bolje da pravite manje količine.