Ovaj čokoladni krem ili fil za tortu predstavlja zdraviju varijantu slatkih namaza, a ima intezivan ukus čokolade. Pored toga, ne sadrži beli šećer, jaja i mleko, pa je idealna poslastica i tokom posta. Dijetalan je, zdrav i ukusan.
Priprema je jednostavna i brza, sve je gotovo za manje od 10 minuta.
Sastojci:
- 185 g avokada
- 100 g crne čokolade
- 1 kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Očistite avokado i izvadite unutrašnjost voćke kašikom. Sipajte avokado u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu kašastu smesu. Crnu čokoladu podelite na kockice, pa je stavite u šerpu zajedno sa kokosovim uljem i rastopite dok ne dobijete tečnu smesu.
Pomešajte čokoladnu smesu sa avokadom, pa dobro mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte u teglicu i ostavite malo da odstoji. Kad se napravi, možete ga čuvati najduže 4 do 5 dana u frižideru, pa je zbog toga bolje da pravite manje količine.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu