Ovaj čokoladni krem ili fil za tortu predstavlja zdraviju varijantu slatkih namaza, a ima intezivan ukus čokolade. Pored toga, ne sadrži beli šećer, jaja i mleko, pa je idealna poslastica i tokom posta. Dijetalan je, zdrav i ukusan.
Priprema je jednostavna i brza, sve je gotovo za manje od 10 minuta.
Sastojci:
- 185 g avokada
- 100 g crne čokolade
- 1 kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Očistite avokado i izvadite unutrašnjost voćke kašikom. Sipajte avokado u blender i mutite dok ne dobijete jedinstvenu kašastu smesu. Crnu čokoladu podelite na kockice, pa je stavite u šerpu zajedno sa kokosovim uljem i rastopite dok ne dobijete tečnu smesu.
Pomešajte čokoladnu smesu sa avokadom, pa dobro mešajte dok se sve ne sjedini. Sipajte u teglicu i ostavite malo da odstoji. Kad se napravi, možete ga čuvati najduže 4 do 5 dana u frižideru, pa je zbog toga bolje da pravite manje količine.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus