Svi vole palačinke, ali niko ne voli da stoji pored šporeta i da ih peče, a ni da pere gomilu sudova koja ostane nakon njih. Donosimo vam jedan kulinarski trik uz pomoć kog ćete ispeći više palačinki u isto vreme, a nećete isrljati ni mnogo sudova. Tajna je u tome da testo sipate u flašu (a možete ga direktno u flaši i napraviti) i da kroz otvor na čepu sipate jednake količine testa u tiganj i tako ispržite više komada odjednom.

Palačinke zatim premažete džemom pa drugu zalepite za nju, slično kao vanilice. Zatim se uvaljaju u kikiriki i preliju čokoladom. Recept je pred vama.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 120 g brašna
  • kesica vanilin šećera
  • pola kesice praška za pecivo
  • 100 g džema po izboru
  • 100 g kikirikija
  • otopljena čokolada

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo pa sve promešajte žicom. Uzmite plastičnu flašu i kroz levak sipajte testo za palačinke. Zatvorite flašu poklopcem na kom ste izbušili malu rupu, kako bi izlazilo testo. Zagrejte tiganj za palačinke pa istiskujte malu količinu testa u tiganj formirajući krug. U tiganj vam može stati više malih palačinkica. Pecite ih sa obe strane.

Namažite palačinku džemom, preklopite drugom palačinkom kao sendvič. Namažite džem po ivicama pa te ivice umočite u iseckan kikiriki. Slažite na tacnu. Ukrasite topljenom čokoladom.