Svi vole palačinke, ali niko ne voli da stoji pored šporeta i da ih peče, a ni da pere gomilu sudova koja ostane nakon njih. Donosimo vam jedan kulinarski trik uz pomoć kog ćete ispeći više palačinki u isto vreme, a nećete isrljati ni mnogo sudova. Tajna je u tome da testo sipate u flašu (a možete ga direktno u flaši i napraviti) i da kroz otvor na čepu sipate jednake količine testa u tiganj i tako ispržite više komada odjednom.
Palačinke zatim premažete džemom pa drugu zalepite za nju, slično kao vanilice. Zatim se uvaljaju u kikiriki i preliju čokoladom. Recept je pred vama.
Sastojci:
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 120 g brašna
- kesica vanilin šećera
- pola kesice praška za pecivo
- 100 g džema po izboru
- 100 g kikirikija
- otopljena čokolada
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte brašno sa praškom za pecivo pa sve promešajte žicom. Uzmite plastičnu flašu i kroz levak sipajte testo za palačinke. Zatvorite flašu poklopcem na kom ste izbušili malu rupu, kako bi izlazilo testo. Zagrejte tiganj za palačinke pa istiskujte malu količinu testa u tiganj formirajući krug. U tiganj vam može stati više malih palačinkica. Pecite ih sa obe strane.
Namažite palačinku džemom, preklopite drugom palačinkom kao sendvič. Namažite džem po ivicama pa te ivice umočite u iseckan kikiriki. Slažite na tacnu. Ukrasite topljenom čokoladom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus