Planirate da pravite tortu za rođendan ili porodično okupljanje ali nemate previše vremena za pripremu. Ne brinite, sa ovim receptom možete napraviti tortu tog dana kada je planirana svečanost jer vam treba manje od pola sata. Korice se peku u tiganju, što će vam dodatno olakšati, a fil se sprema za bukvalno 5 minuta. Šta čekate?
Sastojci:
- 270 g brašna
- 3 kašike kakoa
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 10 g vanilin šećera + 1 kašičica
- 100 g ulja
- 360 ml vode
- 500 g svežeg sira
- 180 g putera
- 5 kašika šećera u prahu
- voće za ukrašavanje
Priprema:
Pomešajte brašno, kako i prašak za pecivo. Zatim dodajte šećer i vanilin šećer. Sipajte ulje i vodu i mešajte da nema grudvica. Podmažite tiganj i zagrejte. Od smese pecite nešto nalik palačinkama. Trebaju nam 3 kore.
Fil pravimo tako što pomešamo sir sa puterom i šećerom u prahu pa umutimo mikserom dok ne postane kremasto. Filujemo kore poslastičarskim špricom i slažemo jednu na drugu. Na kraju preko fila stavite voće po izboru. Ubacite u frižider da se stegne pre sečenja.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus