Ukoliko ste pravili palačinke i ostalo vam je viška možete ih iskristiti za tiramisu tortu.

Sastojci:

  • 20 standardnih palačinaka
  • 2 šolje mleka
  • 1 kašičica paste od vanile ili ekstrakta
  • 4 žumanca
  • 1 šolja šećera
  • ½ šolje gustina
  • 1 kašika maslaca
  • ¾ šolje krem sira
  • ¼ šolje maskarpone sira
  • 2 šolje slatke pavlake
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 2 kašičice vanila ekstrakta
  • Kakao u prahu

Priprema:

1. Mleko stavite u šerpicu na šporetu da se greje skoro do tačke ključanja, sipajte ekstrakt i ostavite da stoji 10 minuta. Jaja i šećer mutite u šerpi pa dodajte gustin. U posebnoj posudi umutite sireve i puter.

2. U smesu jaja i šećera, polako sipajte vrelo mleko i stalno mešajte da jaja ne koaguliraju. Nakon toga stavite na šporet da lagano krčka dok se zgusne, oko dva minuta. Pripremljenu kremu umešajte u sireve, dobro umutite da se sve sjedini i ostavite da se gladi najamnje 4 sata u frižideru.

3. Kad je smesa hladna, pomešajte je sa šlagom koga ste umutili sa vanila ekstraktom i šećerom u prahu. I sad je vreme da slažete tortu. Na tanjir stavite palačinku, premažite kremom i nastavite tako dok ne potrošite sav materijal. Stavite tortu u frižider na hlađenje najmanje dva sata. Pre posluživanja pospite kakaom u prahu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs