Ovaj ukusan tart možete da servirate sa šlagom ili šećerom u prahu.

Sastojci:

Za koru:

  • 150 g integralnog pšeničnog brašna
  • 120 g maslaca
  • 1 kašika zaslađivača
  • 1/2 kesice burbon vanile
  • 1 žumance
  • 2 kašike hladne vode

Još:

  • 3 jabuke
  • 3 kašike džema od kajsije
  • 1/2 kesice burbon vanile
  • 1 kaščica cimeta
  • sok limuna

Priprema:

Sastojke za testo sjedinite i umesite. Kada dobijete kompaktnu smesu, zamotajte u foliju i ostavite u zamrzivaču pola sata.

Za to vreme isecite jabuke na listiće. Prelijte ih sokom od limuna.

Kada testo odmori, utisnite ga u kalup za tart koji ste obložili pek papirom. Pecite koru 20-ak minuta na 180°C, a onda je premažite džemom i poređajte listiće jabuka u koncentrične krugove.

Za kraj pospite jabuke burbon vanilom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvanjejepoezija