Ovaj ukusan tart možete da servirate sa šlagom ili šećerom u prahu.
Sastojci:
Za koru:
- 150 g integralnog pšeničnog brašna
- 120 g maslaca
- 1 kašika zaslađivača
- 1/2 kesice burbon vanile
- 1 žumance
- 2 kašike hladne vode
Još:
- 3 jabuke
- 3 kašike džema od kajsije
- 1/2 kesice burbon vanile
- 1 kaščica cimeta
- sok limuna
Priprema:
Sastojke za testo sjedinite i umesite. Kada dobijete kompaktnu smesu, zamotajte u foliju i ostavite u zamrzivaču pola sata.
Za to vreme isecite jabuke na listiće. Prelijte ih sokom od limuna.
Kada testo odmori, utisnite ga u kalup za tart koji ste obložili pek papirom. Pecite koru 20-ak minuta na 180°C, a onda je premažite džemom i poređajte listiće jabuka u koncentrične krugove.
Za kraj pospite jabuke burbon vanilom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kuvanjejepoezija
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus