Najbolja poslastica koje se uvek traži parče više.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 300 g mlevenih oraha
- 300 ml mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 150 g maslaca
- 1 kašičica cimeta
- 1 kesica vanilin šećera
- 400 g šećera
- 1 limun
- 200 ml vode
Priprema: Puding razmutite u malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva, kada počne da vri, smanjite temperaturu, stavite razmućeni puding i skuvajte.
Ostavite da se puding ohladi, pa dodajte vanilin šećer. cimet i orahe. Umutite. Maslac rastopite i poprskajte prvu koru, preko stavite drugu koru i opet poprskajte maslacem i isto to ponovite sa trećom korom. Preko stavite četvrtu koru i na polovini premažite pripremljen fil.
Urolajte i isecite na parčiće 2-3 cm širine. Parčiće ređajte u nauljenu tepsiju, tako da filovani delovi budu dole. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
Posebno skuvajte šerbet od šećera, limuna isečenog na kolutove i vode. Kuvajte 5 minuta. Toplu pitu prelijte ohlađenim sirupom. Dobro je da pita odstoji preko noći da bi dobro upila sirup, pre služenja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom