Najbolja poslastica koje se uvek traži parče više.

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 300 g mlevenih oraha
  • 300 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 150 g maslaca
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 400 g šećera
  • 1 limun
  • 200 ml vode

Priprema: Puding razmutite u malo mleka. Ostatak mleka stavite da se kuva, kada počne da vri, smanjite temperaturu, stavite razmućeni puding i skuvajte.

Ostavite da se puding ohladi, pa dodajte vanilin šećer. cimet i orahe. Umutite. Maslac rastopite i poprskajte prvu koru, preko stavite drugu koru i opet poprskajte maslacem i isto to ponovite sa trećom korom. Preko stavite četvrtu koru i na polovini premažite pripremljen fil.

Urolajte i isecite na parčiće 2-3 cm širine. Parčiće ređajte u nauljenu tepsiju, tako da filovani delovi budu dole. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

Posebno skuvajte šerbet od šećera, limuna isečenog na kolutove i vode. Kuvajte 5 minuta. Toplu pitu prelijte ohlađenim sirupom. Dobro je da pita odstoji preko noći da bi dobro upila sirup, pre služenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: moje-grne.com