Neke namirnice uopšte nisu predviđene za podgrevanje, veliki broj jela ne bi trebalo stavljati u mikrotalasnu rernu, ali velika većina namirnica, srećom, može da ima odličan ukus ukoliko se podgreje kako treba!
Testenina
Da li je moguće podgrevati testeninu, a da ne izgubi svoj ukus?
Sipajte vodu u šerpu tek toliko da prekrije dno šerpe i dodajte 1 ili 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte testeninu i kuvajte na srednjoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se testenina ne ugreje.
Pica
Picu je najbolje podgrevati u rerni kako si se sačuvao njen hrskav ukus. Rernu zagrejte na 180 stepeni, najjače do 200 stepen. Na pleh stavite malo ulja ili papir za pečenje. Podgrevajte picu sve dok se na otopljenom siru ne pojave mehurići.
Pirinač
U manjoj šerpi zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte pirinač. Uz neprestano mešanje varjačom podgrevajte pirinač 3 do 4 minuta na srednoj temperaturi. Osvežite ukus pirinča začinima po izboru - biberom, ruzmarinom, bosiljkom ili origanom.
Sarma
Sarma se najbolje čuva u frižideru, a možete je podgrevati na sledeći način.
Nije dobro podgrevati celu količinu sarmi, najbolje da izvadite onoliko koliko želite da pojedete. Stavite sarme u manju šerpu, na srednju temperaturu i poklopite. Dodajte malo vode, kako sarma ne bi zagorela i sačekajte da proključa nekoliko minuta.
Meso
Pečeno meso često jede i hladno, posebno ako je reč o ukusnom pečenju. Ako više volite toplo, evo saveta za vas.
Rernu zagrejte na 100 stepeni, najjače na 150 stepeni Celzijusa. Na pleh stavite malo ulja. Trebaće vam od 20 do 30 minuta kako bi ste zagrejali odrezak ili pečenje.
Ukoliko ste nestrpljivi, pomoći će vam tiganj. Sipajte malo ulja u tiganj i na srednjoj vatri podgrejte meso 1 do 2 minuta sa obe strane.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus