Džejmi Oliver otkriva poseban trik za pečeno pile. Kaže da će najsočnije biti ako ga stavite u mleko, verovali ili ne. Poznati kuvar tvrdi da će mlečne masti da omekšaju meso i učine da postane sočnije nego što ste uopšte mogli da zamislite.

Sastojci:

1.5 kg pileta

1/2 l mleka

2 limuna

10 čenova belog luka

malo cimeta

so

biber po želji

maslinovo ulje

šaka žalfije

Priprema:

Pile dobro posolite, pobiberite i premažite ga maslinovim uljem, ali i sa malo maslaca. Propržite pile sa svih strana u dubljem loncu na malo maslaca sve dok korica ne postane zlatno-žuta. Izvadite pile iz lonca, i ocedite ga od ulja u kom se pržilo. Vratite ga u šerpu, ali dodajte cimet, žalfiju, koru limuna i neočišćene čenove belog luka, kao i mleko. Stavite šerpu u prethodno zagrejanu rernu, pa pecite pile oko 90 minuta, sve dok ne bude potpuno pečeno. Služite uz prilog od povrća (spanać, krompir pire, pekarski krompir, pirinač) i sezonsku salatu. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: zena.blic.rs