Džejmi Oliver otkriva poseban trik za pečeno pile. Kaže da će najsočnije biti ako ga stavite u mleko, verovali ili ne. Poznati kuvar tvrdi da će mlečne masti da omekšaju meso i učine da postane sočnije nego što ste uopšte mogli da zamislite.
Sastojci:
1.5 kg pileta
1/2 l mleka
2 limuna
10 čenova belog luka
malo cimeta
so
biber po želji
maslinovo ulje
šaka žalfije
Priprema:
Pile dobro posolite, pobiberite i premažite ga maslinovim uljem, ali i sa malo maslaca. Propržite pile sa svih strana u dubljem loncu na malo maslaca sve dok korica ne postane zlatno-žuta. Izvadite pile iz lonca, i ocedite ga od ulja u kom se pržilo. Vratite ga u šerpu, ali dodajte cimet, žalfiju, koru limuna i neočišćene čenove belog luka, kao i mleko. Stavite šerpu u prethodno zagrejanu rernu, pa pecite pile oko 90 minuta, sve dok ne bude potpuno pečeno. Služite uz prilog od povrća (spanać, krompir pire, pekarski krompir, pirinač) i sezonsku salatu. Prijatno!
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem