Predlog za današnji ručak.
Sastojci:
- 2 komada pilećeg belog mesa
- 2 jajeta
- 300 g brašna
- 2 čena belog luka
- 1,5 kašičica senfa sa celim zrnom slačice
- 100 ml belog vina
- 8 kolutova limuna
- 25 g meda
- so, biber
- 2 kašike peršuna
Priprema:
Meso isecite na tanje šnicle, pa posolite i pobiberite. Stavite u tepsiju. U jaja posolite i pobiberite, pa dodajte 1 kašiku peršuna i prelijte meso. Držite nekih 5 minuta u marinadi, pa zatim svako parče uvaljajte u brašno i ispržite.
Beli luk sitno iseckajte, pa dodajte u isti tiganj gde je bilo meso (meso izvadite), pa dodajte senf, 3 koluta limuna, belo vino i ½ kašike seckanog peršuna. Promešajte i vratite meso unutra, pa dodajte ostatak limuna i peršuna. Prelijte medom i kuvajte još kratko.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gurmantv
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus