Predlog za današnji ručak.

Sastojci:

  • 2 komada pilećeg belog mesa
  • 2 jajeta
  • 300 g brašna
  • 2 čena belog luka
  • 1,5 kašičica senfa sa celim zrnom slačice
  • 100 ml belog vina
  • 8 kolutova limuna
  • 25 g meda
  • so, biber
  • 2 kašike peršuna

Priprema:

Meso isecite na tanje šnicle, pa posolite i pobiberite. Stavite u tepsiju. U jaja posolite i pobiberite, pa dodajte 1 kašiku peršuna i prelijte meso. Držite nekih 5 minuta u marinadi, pa zatim svako parče uvaljajte u brašno i ispržite.

Beli luk sitno iseckajte, pa dodajte u isti tiganj gde je bilo meso (meso izvadite), pa dodajte senf, 3 koluta limuna, belo vino i ½ kašike seckanog peršuna. Promešajte i vratite meso unutra, pa dodajte ostatak limuna i peršuna. Prelijte medom i kuvajte još kratko.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gurmantv