Kada 2 popularna jela spojite u jedno dobijete eksploziju ukusa.

Sastojci:

  • 250 g rezanaca
  • so
  • 400 g dimljenog ćurećeg belog mesa
  • 200 g ementalera
  • glavica crnog luka
  • kašika maslaca
  • 520 g kupusa zakiseljenog u vinu (iz tegle)
  • 250 g paradajza
  • biber
  • 125 ml pavlake

Priprema:

Rezance skuvati prema uputstvu u posoljenoj vodi.

Ćureće meso iseći na kocke. Sir krupno izrendati. Luk očistiti i iseći na tanke kolutove.

Luk izdinstati na maslacu. Dodati kupus i sve pet minuta dinstati. Paradajz oprati, iseći na četvrtine i pažljivo umešati u prodinstani kupus. Po ukusu pobiberiti.

Rernu prethodno zagrejati na 200 stepeni. Kupus sa paradajzom, ćureće meso, sir i luk složiti u vatrostalnu posudu. Pavlakom ravnomerno preliti sastojke pripremljene za pečenje. U prethodno zagrejanoj rerni jelo peći oko 30 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvar ukusa