Kada 2 popularna jela spojite u jedno dobijete eksploziju ukusa.
Sastojci:
- 250 g rezanaca
- so
- 400 g dimljenog ćurećeg belog mesa
- 200 g ementalera
- glavica crnog luka
- kašika maslaca
- 520 g kupusa zakiseljenog u vinu (iz tegle)
- 250 g paradajza
- biber
- 125 ml pavlake
Priprema:
Rezance skuvati prema uputstvu u posoljenoj vodi.
Ćureće meso iseći na kocke. Sir krupno izrendati. Luk očistiti i iseći na tanke kolutove.
Luk izdinstati na maslacu. Dodati kupus i sve pet minuta dinstati. Paradajz oprati, iseći na četvrtine i pažljivo umešati u prodinstani kupus. Po ukusu pobiberiti.
Rernu prethodno zagrejati na 200 stepeni. Kupus sa paradajzom, ćureće meso, sir i luk složiti u vatrostalnu posudu. Pavlakom ravnomerno preliti sastojke pripremljene za pečenje. U prethodno zagrejanoj rerni jelo peći oko 30 minuta.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus