Umesto belog mesa za ručak pripremite batake u kremastom sosu od pečuraka. A preko pospite rendani kačkavalj za još sočniji ukus. Poslužite sa pirinčem ili pire krompirom, a možete i samo sa parčetom hleba. Bataci ovako pripremljeni se spremaju brzo i lako, a isprljaćete samo tiganj.
Sastojci:
- 7 bataka
- 1 crni luk
- 400 g šampinjona
- 500 mml pavlake za kuvanje
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Posolite i pobiberite batake. Ispržite ih na ulju sa svake strane. Izvadite meso, pa u istom tiganju propržite sitno seckan luk. Dodajte seckane pečurke i pržite još nekih 10-ak minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i začinite. Vratite batake i poklopite tiganj. Kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta. Pospite rendanim sirom i ostavite još 1-2 minuta na baš niskoj temperaturi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus