Umesto belog mesa za ručak pripremite batake u kremastom sosu od pečuraka. A preko pospite rendani kačkavalj za još sočniji ukus. Poslužite sa pirinčem ili pire krompirom, a možete i samo sa parčetom hleba. Bataci ovako pripremljeni se spremaju brzo i lako, a isprljaćete samo tiganj.
Sastojci:
- 7 bataka
- 1 crni luk
- 400 g šampinjona
- 500 mml pavlake za kuvanje
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Posolite i pobiberite batake. Ispržite ih na ulju sa svake strane. Izvadite meso, pa u istom tiganju propržite sitno seckan luk. Dodajte seckane pečurke i pržite još nekih 10-ak minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i začinite. Vratite batake i poklopite tiganj. Kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta. Pospite rendanim sirom i ostavite još 1-2 minuta na baš niskoj temperaturi.
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa