Umesto belog mesa za ručak pripremite batake u kremastom sosu od pečuraka. A preko pospite rendani kačkavalj za još sočniji ukus. Poslužite sa pirinčem ili pire krompirom, a možete i samo sa parčetom hleba. Bataci ovako pripremljeni se spremaju brzo i lako, a isprljaćete samo tiganj. 

Sastojci:

  • 7 bataka 
  • 1 crni luk 
  • 400 g šampinjona
  • 500 mml pavlake za kuvanje 
  • 50 g tvrdog sira 

Priprema:

Posolite i pobiberite batake. Ispržite ih na ulju sa svake strane. Izvadite meso, pa u istom tiganju propržite sitno seckan luk. Dodajte seckane pečurke i pržite još nekih 10-ak minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i začinite. Vratite batake i poklopite tiganj. Kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta. Pospite rendanim sirom i ostavite još 1-2 minuta na baš niskoj temperaturi.