Bataci u sosu od pečuraka, posuti topljenim sirom su odlična ideja za nedeljni ručak.

Umesto belog mesa za ručak pripremite batake u kremastom sosu od pečuraka. A preko pospite rendani kačkavalj za još sočniji ukus. Poslužite sa pirinčem ili pire krompirom, a možete i samo sa parčetom hleba. Bataci ovako pripremljeni se spremaju brzo i lako, a isprljaćete samo tiganj.
Sastojci:
- 7 bataka
- 1 crni luk
- 400 g šampinjona
- 500 mml pavlake za kuvanje
- 50 g tvrdog sira
Priprema:
Posolite i pobiberite batake. Ispržite ih na ulju sa svake strane. Izvadite meso, pa u istom tiganju propržite sitno seckan luk. Dodajte seckane pečurke i pržite još nekih 10-ak minuta. Sipajte pavlaku za kuvanje i začinite. Vratite batake i poklopite tiganj. Kuvajte na laganoj vatri još 10 minuta. Pospite rendanim sirom i ostavite još 1-2 minuta na baš niskoj temperaturi.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.