Belo meso i krompir se najčešće jedu za ručak jer se najlakše spremaju i veoma su ukusni. Postoje razni recepti kako možete da pripremite ove 2 namirnice, ali ova kombinacija je dobitna. Posle pohovanog mesa koje svi vole i pire krompira, složite ove sastojke kao za musaku i zapecite. Tajna dobrog ukusa je u zanimljivom prelivu i siru koji ste izrendali preko.
Sastojci:
- 4 krompira
- 500 g pileća filea
- 4 mlada luka (ili 1/2 praziluka)
- 1 crvena paprika
- 1 kašičica timijana
- so, biber, začinska paprika
Za preliv:
- 4 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 600 ml mleka
- so, biber, kari, začinska paprika
- 100 g tvrdog sira
- 1 paradajz
Priprema:
Krompir skuvajte u ljusci. Piletinu isecite na kockice, kao i papriku i mladi luk. Propržite piletinu, pa dodajte papriku i luk, začinite i mešajte dok se lepo ne sjedini sve. Kada se krompir ohladi, skinite ljusku i isecite na deblje kolutove. Zatim nauljite tepsiju, pa poređajte krompir, isprženo meso sa povrćem, pa još jedan red krompira. U tiganju propržite krupnije isečen beli luk, zatim dodajte brašno i mešajte da se ne stvore grudvice. Sipajte mleko i začine. Mešajte dok se smesa ne zgusne i kad krene da vri sklonite sa šporeta. Sipajte preko krompira, a onda pospite i rendanim sirom. Dekorišite paradajzom isečenim na kriške. Pecite na 180°C oko pola sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus