Belo meso i krompir se najčešće jedu za ručak jer se najlakše spremaju i veoma su ukusni. Postoje razni recepti kako možete da pripremite ove 2 namirnice, ali ova kombinacija je dobitna. Posle pohovanog mesa koje svi vole i pire krompira, složite ove sastojke kao za musaku i zapecite. Tajna dobrog ukusa je u zanimljivom prelivu i siru koji ste izrendali preko. 

Sastojci:

  • 4 krompira 
  • 500 g pileća filea 
  • 4 mlada luka (ili 1/2 praziluka)
  • 1 crvena paprika
  • 1 kašičica timijana
  • so, biber, začinska paprika

Za preliv:

  • 4 čena belog luka
  • 2 kašike brašna
  • 600 ml mleka 
  • so, biber, kari, začinska paprika
  • 100 g tvrdog sira
  • 1 paradajz

Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci. Piletinu isecite na kockice, kao i papriku i mladi luk. Propržite piletinu, pa dodajte papriku i luk, začinite i mešajte dok se lepo ne sjedini sve. Kada se krompir ohladi, skinite ljusku i isecite na deblje kolutove. Zatim nauljite tepsiju, pa poređajte krompir, isprženo meso sa povrćem, pa još jedan red krompira. U tiganju propržite krupnije isečen beli luk, zatim dodajte brašno i mešajte da se ne stvore grudvice. Sipajte mleko i začine. Mešajte dok se smesa ne zgusne i kad krene da vri sklonite sa šporeta. Sipajte preko krompira, a onda pospite i rendanim sirom. Dekorišite paradajzom isečenim na kriške. Pecite na 180°C oko pola sata.