Faširane šnicle od mlevenog mesa smo svi spremali i probali. A da li ste probali faširane bez mesa od kinoe? Ukoliko spadate u grupu onih koji još uvek nisu, pred vama je recept koji obavezno treba da napravite.

Sastojci:

  • 100 g kinoe (preliti sa 300 ml vode i kuvati 10-ak min na umerenoj toploti) i ostaviti da se ohladi
  • 2 jaja
  • 1/2 glavice crnog luka sitno naseckan
  • 1 kašika kajmaka ili kačkavalja
  • 1 čen belog luka sitno naseckan
  • 50 g prezli (ako treba dodati još)
  • 1 kašika ovsenih pahuljica
  • svež peršun naseckan
  • začin, so, biber,malo crvene mlevene paprike po ukusu

Priprema:

Kinou i luk izmešati tako da se sjedine, a zatim dodati i ostale navedene sastojke i sve to umesiti i ostaviti malo da odstoje u frižideru. Zatim kašičicom vaditi i pržiti u poludubokom ulju sa obe strane da samo porumene.

Recept poslala Tanja Đorđević