Faširane šnicle od mlevenog mesa smo svi spremali i probali. A da li ste probali faširane bez mesa od kinoe? Ukoliko spadate u grupu onih koji još uvek nisu, pred vama je recept koji obavezno treba da napravite.
Sastojci:
- 100 g kinoe (preliti sa 300 ml vode i kuvati 10-ak min na umerenoj toploti) i ostaviti da se ohladi
- 2 jaja
- 1/2 glavice crnog luka sitno naseckan
- 1 kašika kajmaka ili kačkavalja
- 1 čen belog luka sitno naseckan
- 50 g prezli (ako treba dodati još)
- 1 kašika ovsenih pahuljica
- svež peršun naseckan
- začin, so, biber,malo crvene mlevene paprike po ukusu
Priprema:
Kinou i luk izmešati tako da se sjedine, a zatim dodati i ostale navedene sastojke i sve to umesiti i ostaviti malo da odstoje u frižideru. Zatim kašičicom vaditi i pržiti u poludubokom ulju sa obe strane da samo porumene.
Recept poslala Tanja Đorđević
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera