Kako biste napravili ovu piletinu nisu vam potrebni neki specijalni sastojci, uglavno sve ono što već imate kod kuće. Ali, kada ih ovako ukombinujete dobijete najbolji recept za belo meso. Piletina Francese je na Fejsbuku izglasana za najbolji recept ikada, a preko 100 miliona ljudi je podelilo recept na toj društvenoj mreži. Izvadite bujon iz zamrzivača, spremite belo vino i još par sastojaka i napravite fantastičan obrok. Možete da služite sa pirinčem.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- 1/2 šolje brašna
- 2 jajeta
- 1 šaka svežeg peršuna
- 50 g parmezana
- 1 šolja belog vina
- 1 šolja pilećeg bujona
- 1 čen belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike putera
- 1/2 limuna
Priprema:
Posolite i pobiberite jaja, pa ih umutite. Dodajte sitno secakni peršun (pola količine), kao i parmezan. Promešajte. Isecite meso na šnicle, pa ga izlupajte. U tanjir sipajte brašno, pa uvaljajte piletinu, otresite višak. Zatim stavite meso u smesu sa jajima, pa u tiganj u kojem ste prethodno zagrejali ulje i puter. Ispržite piletinu sa obe strane i isključite šporet. Izvadite meso i u isti tiganj sipajte vino, pa bujon i sitno seckani ili izgnječeni beli luk. Na kraju sipajte limunov sok i ostavite da tečnost ispari na jačoj temperaturi nekih 2 minuta. Dodajte preostalu polovinu seckanog peršuna i ostatak putera i mešajte dok se puter ne rastopi na tihoj vatri. Vratite piletinu u sos i nastavite da zagrevate piletinu na laganoj vatri ne više od 30 sekundi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus