Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KARFIOL IZ RERNE SA SOSOM OD JOGURTA I MAJONEZA: Tajna je u smesi za pohovanje, koja ublažava jak miris ovog povrća

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Pohovani karfiol iz rerne kakav niste probali do sad.

Pohovani karfiol iz rerne sa sosom od jogurta.jpg Izvor: Printscreen/Youtube/Frische Rezepte

Napravite ukusne hrskave zalogaje od karfiola sa sočnim umakom od jogurta i majoneza. Spremljen na ovakav način svi će ga jesti čak i oni kojima smeta miris karfiola dok se kuva. Tajna je u smesi za pohovanje, koja, pored uobičajenih jaja, brašna i prezli sadrži i parmezan, beli luk i začine koji daju bogatiji ukus.

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 1/2 kašičice soli
  • 100g parmezana
  • 150 g prezli
  • 2 čena belog luka
  • so, biber, začini po ukusu
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 3 jaja
  • 100g brašna

Sos:

  • peršun
  • 80 g pavlake
  • 60 g majoneza
  • 2 čena belog luka

Možda će vas zanimati

Priprema:

Karfiol očistite, operite i podelite na cvetove. Stavite u šerpu da se kuva i posolite vodu. Kada je gotov procedite i prebacite u jednu činiju. U drugoj činiji pomešajte prezle, izgnječen beli luk, začine, maslinovo ulje i 2/3 parmezana. Dobro promešajte. U tanjiru umutite jaja, a u jednoj posebnoj činiji stavite brašno.

Uzimajte cvetove karfiola pa umačite prvo u brašno, u jaja, pa u mešavinu sa prezlama. Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni 25 minuta na 180 stepeni. Kada je gotov pustite da se ohladi.

Za sos pomešajte pavlaku, majonez i izgnječen beli luk. Pospite seckanim svežim peršunom.

Karfiol servirati sa sosom i uživati.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti