Napravite ukusne hrskave zalogaje od karfiola sa sočnim umakom od jogurta i majoneza. Spremljen na ovakav način svi će ga jesti čak i oni kojima smeta miris karfiola dok se kuva. Tajna je u smesi za pohovanje, koja, pored uobičajenih jaja, brašna i prezli sadrži i parmezan, beli luk i začine koji daju bogatiji ukus.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 1/2 kašičice soli
- 100g parmezana
- 150 g prezli
- 2 čena belog luka
- so, biber, začini po ukusu
- 4 kašike maslinovog ulja
- 3 jaja
- 100g brašna
Sos:
- peršun
- 80 g pavlake
- 60 g majoneza
- 2 čena belog luka
Priprema:
Karfiol očistite, operite i podelite na cvetove. Stavite u šerpu da se kuva i posolite vodu. Kada je gotov procedite i prebacite u jednu činiju. U drugoj činiji pomešajte prezle, izgnječen beli luk, začine, maslinovo ulje i 2/3 parmezana. Dobro promešajte. U tanjiru umutite jaja, a u jednoj posebnoj činiji stavite brašno.
Uzimajte cvetove karfiola pa umačite prvo u brašno, u jaja, pa u mešavinu sa prezlama. Ređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni 25 minuta na 180 stepeni. Kada je gotov pustite da se ohladi.
Za sos pomešajte pavlaku, majonez i izgnječen beli luk. Pospite seckanim svežim peršunom.
Karfiol servirati sa sosom i uživati.
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan