Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kulinarski trikovi

TRIK KOJI DOMAĆICE PRIMENJUJU KADA SPREMAJU MESO DA BI OSTALO SOČNO: Kako se pravi smesa za pohovanje

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Samo na ovaj način meso će biti sočno.

Izvor: Shutterstock

Postoje različite vrste pohovanja, ali se sve one uglavnom zasnivaju na jajima, brašnu i prezlama. Klasična smesa za pohovanje podrazumeva da se meso najpre uvalja u brašno, zatim umoči u jaja i na kraju opet u brašno. Takođe je moguće umočiti proizvod prvo u jaje, zatim u brašno i na kraju ponovo u jaje.

Možda će vas zanimati

Kada se meso pohuje na ovaj način ono zadržava svoje sokove i ostaje sočno. Na taj način nećete imati bojazan da će meso biti žilavo. Savršeni komad pohovanog mesa ima hrskavu koricu i dobro pečenu, ali sočnu unutrašnjost.

Kada završite pohovanje mesa stavite ga da se ocedi na rešetki ili na kuhinjskom ubrusu kako bi se uklonio višak masnoće.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti