Nemate ideju šta da spremate za ručak, a dosadila su vam klasična jela. Evo jednog neobičnog recepta koje se priprema slično kao musaka, samo je mnogo bolje. Umesto mlevenog mesa ide pileće belo meso, ali se ovde dodaju još i paprika i kukuruz. Preliv je osim pavlake i jaja obogaćen i senfom i začinima.
Sastojci:
- 2 fileta pilećih prsa
- 6-8 krompira
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 5 kašika kukuruza šećerca
- 200 g pavlake
- 3 jaja
- 1 kašičica senfa
- so, origano biber, beli luk, kurkuma
Priprema:
Piletinu isecite na tanje parčiće, krompir isecite na tanke krugove ili izrendajte da dobijete listiće. Luk iseći na kockice, a papriku na krugove, pa te krugove na pola. Luk propržite u tiganju. Pleh podmažite pa rasporedite krompir. Preko stavite parčiće piletine, luk, kukuruz i papriku.
Za preliv pomešajte jaja sa pavlakom, senfom i začinima. Prelijte preko svega i zapecite u rerni 30-40 minuta na 180 stepeni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus