Nemate ideju šta da spremate za ručak, a dosadila su vam klasična jela. Evo jednog neobičnog recepta koje se priprema slično kao musaka, samo je mnogo bolje. Umesto mlevenog mesa ide pileće belo meso, ali se ovde dodaju još i paprika i kukuruz. Preliv je osim pavlake i jaja obogaćen i senfom i začinima.
Sastojci:
- 2 fileta pilećih prsa
- 6-8 krompira
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 5 kašika kukuruza šećerca
- 200 g pavlake
- 3 jaja
- 1 kašičica senfa
- so, origano biber, beli luk, kurkuma
Priprema:
Piletinu isecite na tanje parčiće, krompir isecite na tanke krugove ili izrendajte da dobijete listiće. Luk iseći na kockice, a papriku na krugove, pa te krugove na pola. Luk propržite u tiganju. Pleh podmažite pa rasporedite krompir. Preko stavite parčiće piletine, luk, kukuruz i papriku.
Za preliv pomešajte jaja sa pavlakom, senfom i začinima. Prelijte preko svega i zapecite u rerni 30-40 minuta na 180 stepeni.
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo