Musaka je poznato jelo od mlevenog mesa i krompira koje svi vole. Pred kraj pečenje se zaliva jajima i mlekom i taj sos joj daje kremast i sočan ukus. Sada isprobajte novi recept za musaku, tako što ćete je napraviti sa belim mesom isečenim na kocke i krompir. Ova musaka je specifična po tome što se pred kraj pečenja dodaje rendani sir i paradajz. Ništa vam nije potrebno kao dodatak uz ovaj ručak, jedino ako neko uz krompir jede hleb, može da napravi. 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 3 krompira
  • 2 pileća filea
  • so, biber 
  • začinska paprika i origano 

Za sos:

  • 2 jajeta 
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica nane 
  • 1 kašičica soli

Još:

  • 1 paradajz
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 mladi luk 

Priprema:

Isecite luk na rebarca, pa stavite u malo nauljenu tepsiju, preko poređajte krompir isečen na kolutove. Još malo nuljite i pospite začinima. Piletinu isecite na kockice i isto začinite. U jaja dodajte pavlaku i začine i dobro sjedinite. Zatim meso stavite preko krompira i prelijte sosom, pa pokrijte folijom. Pecite na 200°C nekih 40 minuta. Zatim skinite foliju, pospite rendani sir i poređajte paradajz isečen na kolutove. Vratite u rernu na još 10 minuta. Na kraju iseckajte mladi luk i pospite preko musake.