Musaka je poznato jelo od mlevenog mesa i krompira koje svi vole. Pred kraj pečenje se zaliva jajima i mlekom i taj sos joj daje kremast i sočan ukus. Sada isprobajte novi recept za musaku, tako što ćete je napraviti sa belim mesom isečenim na kocke i krompir. Ova musaka je specifična po tome što se pred kraj pečenja dodaje rendani sir i paradajz. Ništa vam nije potrebno kao dodatak uz ovaj ručak, jedino ako neko uz krompir jede hleb, može da napravi.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 3 krompira
- 2 pileća filea
- so, biber
- začinska paprika i origano
Za sos:
- 2 jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica nane
- 1 kašičica soli
Još:
- 1 paradajz
- 100 g tvrdog sira
- 1 mladi luk
Priprema:
Isecite luk na rebarca, pa stavite u malo nauljenu tepsiju, preko poređajte krompir isečen na kolutove. Još malo nuljite i pospite začinima. Piletinu isecite na kockice i isto začinite. U jaja dodajte pavlaku i začine i dobro sjedinite. Zatim meso stavite preko krompira i prelijte sosom, pa pokrijte folijom. Pecite na 200°C nekih 40 minuta. Zatim skinite foliju, pospite rendani sir i poređajte paradajz isečen na kolutove. Vratite u rernu na još 10 minuta. Na kraju iseckajte mladi luk i pospite preko musake.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem