Belo meso je zdravo i obično se jede kada ste na dijeti ili nekom posebnom režimu ishrane. Za ovaj recept možete da koristite i belo meso, ali i bilo koji drugi deo piletine. Dodajte pirinač i spanać i eto vama ručka za celu porodicu koji će se pojesti odmah. Na kraju jelo prelijte sa jajima, mlekom i kiselom pavlakom i ostavite da se dodatno zapeče.
Sastojci:
- pileći file ili batak
- 1 kg spanaća
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 veća šargarepa
- 50 g pirinča
- 1 čen belog luka
- 1 do 2 kašike masti
- so, suvi začin, mlevena crvena paprika po ukusu
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 dcl mleka
- 1 kasika kisele pavlake
Priprema:
Meso prvo skuvajte, a spanać očistite i operite, pa ga prelijte ključalom vodom da omekša. Ocedite ga i kada se ohladi iseckaje. Crni luk sitno iseckajte, pa stavite da se prži, na tihoj vatri. Zatim dodajte šargarepu, pirinač i još kratko propržite. Zatim dodajte iseckani spanać, beli luk, mlevenu crvenu papriku. Promešajte, pa nalijte vodom u kojoj se kuvalo meso. Posolite, začinite i poređajte meso. Pecite na 200°C oko pola sata. Jaja, mleko, kiselu pavlaku dobro razmutite, pa prelijte preko spanaća i pecite još nekih 15 minuta.
Recept poslala Tanja Đorđević
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu