Belo meso je zdravo i obično se jede kada ste na dijeti ili nekom posebnom režimu ishrane. Za ovaj recept možete da koristite i belo meso, ali i bilo koji drugi deo piletine. Dodajte pirinač i spanać i eto vama ručka za celu porodicu koji će se pojesti odmah. Na kraju jelo prelijte sa jajima, mlekom i kiselom pavlakom i ostavite da se dodatno zapeče.

Sastojci:

  • pileći file ili batak
  • 1 kg spanaća
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa 
  • 50 g pirinča
  • 1 čen belog luka 
  • 1 do 2 kašike masti
  • so, suvi začin, mlevena crvena paprika po ukusu

Za preliv:

  • 2 jajeta 
  • 1 dcl mleka
  • 1 kasika kisele pavlake

Priprema:
Meso prvo skuvajte, a spanać očistite i operite, pa ga prelijte ključalom vodom da omekša. Ocedite ga i kada se ohladi iseckaje. Crni luk sitno iseckajte, pa stavite da se prži, na tihoj vatri. Zatim dodajte šargarepu, pirinač i još kratko propržite. Zatim dodajte iseckani spanać, beli luk, mlevenu crvenu papriku. Promešajte, pa nalijte vodom u kojoj se kuvalo meso. Posolite, začinite i poređajte meso. Pecite na 200°C oko pola sata. Jaja, mleko, kiselu pavlaku dobro razmutite, pa prelijte preko spanaća i pecite još nekih 15 minuta. 

Recept poslala Tanja Đorđević