Na srpskoj trpezi omiljena namirnica za doručak su obično jaja. Ona su bogata proteinima, a lako se kombinuju sa ostalim namirnicama. Međutim, ukoliko vam je dosadilo da stalno jedete kajganu, pržena ili kuvana jaja sad pripremite omlet na drugačiji način. Evo i kako.

Sastojci

Za 2 porcije

  • maslinovo ulje
  • 4 jaja
  • malo sira
  • 1 paradajz
  • 1 šolja sveže rukole
  • so
  • parmezan
  • pršuta

Priprema:

U tiganj sipajte malo maslinovog ulja i stavite da se zagreje na srednjoj temperaturi. U činiji umutite jaja pa polovinu sipajte u tiganj. Pustite da se zapeče sa jedne strane. Polovinu sira izdrobiti i staviti preko jaja, a zatim staviti poklopac na tiganj. Nakon 3 minuta prebaciti na tanjir i isto ponoviti sa ostatkom jaja i sira.

Na samom kraju u jednoj posudi iseckan paradajz i rukolu preliti maslinovim uljem, i začiniti solju po ukusu. Omlet preliti dobijenom salatom i ukrasiti parmezanom i pršutom po želji.