Ukoliko želite da pripremite nešto drugačije za ručak, ili vam dolaze gosti pa biste da ih iznenadite, u oba slučaja ovo je recept koji vam treba. Rolat od mesa punjen kačkavaljem sa krompirićima kao prilog je bogat gurmanski ručak koji će se svima dopasti.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 2 jaja
- 2 kašike prezli
- 90 g kačkavalja
- 4 krompira
- ulje, so
Priprema:
U mleveno meso dodajte prezle i jaja pa umesite rukama. Kačkavalj isecite na krupnije kocke. Vatrostalnu posudu obložite pek papirom. Po dnu raširite mleveno meso i preko stavite kockice kačkavalja. Sada, uz pomoć pek papira uvijte mesni rolat. Uvijte ga u pek papir kao bombonu. Krompir iseite na kockice, posolite pa poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. U sredinu stavite uvijen mesni rolat. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni pola sata. Nakon toga odmotajte meso pa vratite u rernu još 10 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus