Ideja za današnji ručak su pohovani pileći bataci i karabataci. Spremaju se brzo i jednostavno, a kao prilog možete poslužiti pire krompir ili pekarski krompir, a možete ih jesti samo sa salatom i hlebom.
Sastojci:
- 4 pileća bataka sa karabatacima
- 1 kašika ljute ili slatke crvene paprike u prahu
- 100 g brašna
- 100 g prezli
- 2-3 jajeta
- biber, so, suvi biljni začin
Priprema:
U jednoj posudi umutila jaja, malo ih posoliti. U drugoj pomešati prezle sa crvenom mlevenom paprikom i začinom. U treću posudu sipati brašno. Batake sa karabatacima možete prvo malo da obarite, prohladite i skinete kožicu (ako tako volite). Posolite ih i pobiberite. Zatim uvaljajte u brašno, jaja i prezle. Spuštajte u vruće ulje, potom smanjite temperaturu i pržite. Povremeno okrenite da lepo porumeni sa svih strana
Recept poslala Tanja Đorđević
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus