Ideja za današnji ručak su pohovani pileći bataci i karabataci. Spremaju se brzo i jednostavno, a kao prilog možete poslužiti pire krompir ili pekarski krompir, a možete ih jesti samo sa salatom i hlebom.

Sastojci:

  • 4 pileća bataka sa karabatacima
  • 1 kašika ljute ili slatke crvene paprike u prahu
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • 2-3 jajeta
  • biber, so, suvi biljni začin

Priprema:

U jednoj posudi umutila jaja, malo ih posoliti. U drugoj pomešati prezle sa crvenom mlevenom paprikom i začinom. U treću posudu sipati brašno. Batake sa karabatacima možete prvo malo da obarite, prohladite i skinete kožicu (ako tako volite). Posolite ih i pobiberite. Zatim uvaljajte u brašno, jaja i prezle. Spuštajte u vruće ulje, potom smanjite temperaturu i pržite. Povremeno okrenite da lepo porumeni sa svih strana

Recept poslala Tanja Đorđević