Samo smućkate sve sastojke i ostavite da se meso marinira. Na kraju ispečete i vaš ručak je spreman bez puno truda.

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka
  • 2 kašike svežeg soka od limete
  • 60 g seckanog korijandera
  • 1,5 kašika meda
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika kumina
  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • ¾ kašike soli
  • ½ kašike bibera

Priprema:

U posudi pomešajte sve sastojke osim piletine, pa dobro sjedinete. Ovu smesu zatim prelijte preko bataka i ostavite da se marinira između pola sata i dva sata.

Piletinu poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 20-25 minuta.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: mondo.rs