Jela na kašiku svi vole, a pogotovo pileći gulaš. Napravite odlično jelo u samo par koraka. Ukus je odličan, a možete da ga poslužite uz pire krompir ili makarone. Ne treba vam neko posebno kulinarsko znanje, sve što treba da uradite je da propržite meso i posle dodate ostale sastojke. Ostavite tako da se dinsta malo jače od sat vremena i ručak je spreman. Posle poslužite neki ukusan domaći kolač

Sastojci:

  • 800 g pilećeg filea i bataka 
  • malo putera 
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašike slatke paprike
  • 1 kašika brašna
  • 285 ml pilećeg bujona
  • 3 kašike seckanog svežeg peršuna 
  • 2 crvene paprike
  • 4 velika zrela paradajza
  • 250 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:

U tiganju istopite puter, pa dodajte ulje i propržite posoljeno meso kratko. Nemojte da sečete nego ostavite veće komade. Izvadite piletinu, pa dodajte seckani crni i beli luk i kratko pržite. Dodajte začinsku papriku i brašno, promešajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori. Zatim sipajte bujon i promešajte. Vratite meso i ako je potrebno sipajte još bujona. Stavite i malo seckanog peršuna, papriku isečenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte grubo sečeni paradajz i poklopite, pa dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, pavlaku za kuvanje i još neki začin ako želite. Kuvajte još samo 2-3 minuta.