Jela na kašiku svi vole, a pogotovo pileći gulaš. Napravite odlično jelo u samo par koraka. Ukus je odličan, a možete da ga poslužite uz pire krompir ili makarone. Ne treba vam neko posebno kulinarsko znanje, sve što treba da uradite je da propržite meso i posle dodate ostale sastojke. Ostavite tako da se dinsta malo jače od sat vremena i ručak je spreman. Posle poslužite neki ukusan domaći kolač.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea i bataka
- malo putera
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike slatke paprike
- 1 kašika brašna
- 285 ml pilećeg bujona
- 3 kašike seckanog svežeg peršuna
- 2 crvene paprike
- 4 velika zrela paradajza
- 250 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa dodajte ulje i propržite posoljeno meso kratko. Nemojte da sečete nego ostavite veće komade. Izvadite piletinu, pa dodajte seckani crni i beli luk i kratko pržite. Dodajte začinsku papriku i brašno, promešajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori. Zatim sipajte bujon i promešajte. Vratite meso i ako je potrebno sipajte još bujona. Stavite i malo seckanog peršuna, papriku isečenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte grubo sečeni paradajz i poklopite, pa dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, pavlaku za kuvanje i još neki začin ako želite. Kuvajte još samo 2-3 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem