Jela na kašiku svi vole, a pogotovo pileći gulaš. Napravite odlično jelo u samo par koraka. Ukus je odličan, a možete da ga poslužite uz pire krompir ili makarone. Ne treba vam neko posebno kulinarsko znanje, sve što treba da uradite je da propržite meso i posle dodate ostale sastojke. Ostavite tako da se dinsta malo jače od sat vremena i ručak je spreman. Posle poslužite neki ukusan domaći kolač.
Sastojci:
- 800 g pilećeg filea i bataka
- malo putera
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike slatke paprike
- 1 kašika brašna
- 285 ml pilećeg bujona
- 3 kašike seckanog svežeg peršuna
- 2 crvene paprike
- 4 velika zrela paradajza
- 250 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa dodajte ulje i propržite posoljeno meso kratko. Nemojte da sečete nego ostavite veće komade. Izvadite piletinu, pa dodajte seckani crni i beli luk i kratko pržite. Dodajte začinsku papriku i brašno, promešajte i kratko ostavite da se sjedini. Pazite da ne zagori. Zatim sipajte bujon i promešajte. Vratite meso i ako je potrebno sipajte još bujona. Stavite i malo seckanog peršuna, papriku isečenu na trake, pa dinstajte nekih 10 minuta. Zatim dodajte grubo sečeni paradajz i poklopite, pa dinstajte sat vremena. Kada je gotovo dodajte preostali peršun, pavlaku za kuvanje i još neki začin ako želite. Kuvajte još samo 2-3 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus