Za pola sata napravite kolač sa jabukama. Mekani biskvit se pravi tako što se umute svi sastojci. Zatim pola smese zapečete, pa premažete džemom od šljiva. Preko ide fil od jabuka, pa onda druga polovina biskvita. Opet vratite u rernu i kada se ispeče vaš kolač je gotov. Izgleda kao sendvič, a kada ga probate zaboravićete i na lenju pitu i štrudlu sa jabukama.
Sastojci:
- 5 jabuka
- 3 kašike šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 200 ml ulja
- 200 ml mleka
- 300 g brašno
- 12 g praška za pecivo
- cimet
- 2 kašike džema od šljiva
Priprema:
Jabuke izrendajte i sipajte u tiganj. Dodajte šećer i vanilin šećer, promešajte, pa kratko propržite. Jaja umutite sa šećerom, pa sipajte ulje i mleko. Umutite, a zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Sve sjedinite, pa u tepsiju premazanu puterom sipajte pola smese. Pecite na 200°C nekih 15 minuta. Zatim premažite koru džemom, sipajte fil od jabuka, pa preostalu smesu. Vratite u rernu na još 15 minuta. Pospite šećerom u prahu.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus