Ovaj kolač je idealan za nedeljno popodne, posle porodičnog ručka, uz čaj ili kafu. Možete da poslužite i goste jer će svi hvaliti vaše kulinarske sposobnosti. Testo nije komplikovano, a dodatni mu je plus što ne mora dugo da stoji. Takođe, za što bolji ukus koristite domaći džem

Sastojci:

  • 100 g putera
  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • rendana kora limuna
  • 300 g brašna
  • 10 g praška za pecivo
  • džem od jagode ili šljive 
  • džem od kajsije

Priprema:

Puter, jaja, šećer i koru limun sjedinite, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umesite glatko testo, obmotajte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. Podelite testo na 3 dela. Razvucite testo u obliku pravouganika, pa ga prebacite na pleh obložen pek papirom uz pomoć oklagije. Premažite džemom od jagoda ili šljiva, pa stavite preko razvučeno drugo testo. Premažite džemom od kajsije i na kraju preko narendajte treće testo. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Pospite šećerom u prahu i isecite na kocke.