Ovaj kolač je idealan za nedeljno popodne, posle porodičnog ručka, uz čaj ili kafu. Možete da poslužite i goste jer će svi hvaliti vaše kulinarske sposobnosti. Testo nije komplikovano, a dodatni mu je plus što ne mora dugo da stoji. Takođe, za što bolji ukus koristite domaći džem.
Sastojci:
- 100 g putera
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- rendana kora limuna
- 300 g brašna
- 10 g praška za pecivo
- džem od jagode ili šljive
- džem od kajsije
Priprema:
Puter, jaja, šećer i koru limun sjedinite, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umesite glatko testo, obmotajte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata. Podelite testo na 3 dela. Razvucite testo u obliku pravouganika, pa ga prebacite na pleh obložen pek papirom uz pomoć oklagije. Premažite džemom od jagoda ili šljiva, pa stavite preko razvučeno drugo testo. Premažite džemom od kajsije i na kraju preko narendajte treće testo. Pecite na 200°C nekih 20 minuta. Pospite šećerom u prahu i isecite na kocke.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Rum kasato slavski kolači koji se ne peku
Cepkana svinjetina u roštilj sosu, ručak za prave gurmane
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke