Kiflice sa džemom i kokosom su odlične za hladne dane. Ako želite možete da ih jedete i za večeru, ako ste ljubitelj slatkiša. Za testo vam ne trebaju neke posebne veštine, tako da uspeva i početnicima. Nafilujte ih domaćim džemom i umočite u kokos za što bolji ukus. Sve ukupno će vam trebati manje od sat vremena.
Sastojci:
- 150 g grčkog jogurta
- 100 g šećera
- 1 jaje
- malo vanilin šećera
- 60 ml ulja
- 8 g kvasca
- 350 g brašna
- prstohvat soli
- džem po želji
- kokos
Priprema:
Pomešajte jogurt, šećer, jaje, vanilin šećer i sjedinite. Zatim dodajte ulje i dobro umutite. Na kraju sipajte kvasac, so i brašno, pa umesite testo. Razvucite i čašom vadite oblike. Stavite džem po želji na sredinu i preklopite, pa prstima pritisnite ivicu. Stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta. Gotove kiflice premažite marmeladom i uvaljajte u kokos.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus