Jafa torta koja se ne peče je idealna za sve vrste proslava. Ne treba vam puno vremena ni truda, a sigurni smo da niko neće odbiti parče. Pomešajte sve sastojke i sipajte dobijeni fil preko jafa keksa. Na kraju sve prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite da se ohladi i vaša torta je spremna. Nema upotrebe rerne, a ni puno uprljanih sudova.
Sastojci:
- 300 g jafa keksa
- 1 kg sitnog sira
- 250 ml slatke pavlake
- 150 g šećera
- 10 g limunove kore
- 10 g vanilin šećera
- 15 g želatina
- 100 ml vode
Za glazuru:
- 160 g čokolade
- 100 g putera
- 50 g bele čokolade
Priprema:
U kalup prečnika 26 cm poređajte jafu po dnu i ivicama. Želatin rastvorite u vodi (100 ml). Sir pomešajte sa šećerom, limunovom korom, vanilin šećerom i slatkom pavlakom. Sjedinite štapnim mikserom. Zatim i želatin dodajte 3 kašike smese, promešajte i sipajte u fil. Opet umutite i sipajte fil preko jafe. Stavite u frižider na sat vremena. Otopite čokoladu sa puterom i sipajte preko fila. Dekorišite rendanom belom čokoladom. Vratite u frižider na još sat vremena.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.