Jafa torta koja se ne peče je idealna za sve vrste proslava. Ne treba vam puno vremena ni truda, a sigurni smo da niko neće odbiti parče. Pomešajte sve sastojke i sipajte dobijeni fil preko jafa keksa. Na kraju sve prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite da se ohladi i vaša torta je spremna. Nema upotrebe rerne, a ni puno uprljanih sudova. 

Sastojci:

  • 300 g jafa keksa 
  • 1 kg sitnog sira 
  • 250 ml slatke pavlake 
  • 150 g šećera 
  • 10 g limunove kore 
  • 10 g vanilin šećera 
  • 15 g želatina
  • 100 ml vode

Za glazuru:

  • 160 g čokolade
  • 100 g putera
  • 50 g bele čokolade 

Priprema:

U kalup prečnika 26 cm poređajte jafu po dnu i ivicama. Želatin rastvorite u vodi (100 ml). Sir pomešajte sa šećerom, limunovom korom, vanilin šećerom i slatkom pavlakom. Sjedinite štapnim mikserom. Zatim i želatin dodajte 3 kašike smese, promešajte i sipajte u fil. Opet umutite i sipajte fil preko jafe. Stavite u frižider na sat vremena. Otopite čokoladu sa puterom i sipajte preko fila. Dekorišite rendanom belom čokoladom. Vratite u frižider na još sat vremena.