Tiramisu - italijanski kolač koji svi obožavaju. Pravi se od piškota, kafe i maskarpone sira. Toliko je sočan i kremast da ćete uživati u svakom zalogaju. Sada napravite lažni tiramisu sa kondenzovanim mlekom. Lako i brzo do kolača koji će svakoga oboriti s nogu. Trebaju vam i živa jaja, zato se potrudite da koristite proverena i sveža.
Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje onda prvo možete da se počastite lazanjama ili pastom, pa posle toga kolačem. Tiramisu nije jedini poznati italijasnki kolač, takođe svi vole i kanole.
Sastojci:
- 250 g piškota
- 200 ml kafe
Za fil:
- 8 žumanaca
- 200 g šećera u prahu
- 700 g maskarpone sira
- 200 g kuvanog kondezovanog mleka
- 50 g listića badema
Priprema:
Piškote umočene u kafu poređajte u kalup. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu i žumancima. Preko stavite pola fila, pa kondezovano mleko, pa još jedan red piškota umočenih u kafu, preostali fil, pa kondezovano mleko. Pospite listićima badema i stavite u frižider na sat, dva.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem