Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TIRAMISU - POSLASTICA KOJA SE NE PEČE SA 1 TAJNIM SASTOJKOM: Najpoznatiji italijanski kolač sada na drugačiji način

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

U poznatu italijansku poslasticu dodajte kondenzovano mleko i dobićete potpuno drugačiji ukus tiramisua.

Tiramisu sa kondenzovanim mlekom Izvor: Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Tiramisu - italijanski kolač koji svi obožavaju. Pravi se od piškota, kafe i maskarpone sira. Toliko je sočan i kremast da ćete uživati u svakom zalogaju. Sada napravite lažni tiramisu sa kondenzovanim mlekom. Lako i brzo do kolača koji će svakoga oboriti s nogu. Trebaju vam i živa jaja, zato se potrudite da koristite proverena i sveža.

Ako ste ljubitelj italijanske kuhinje onda prvo možete da se počastite lazanjama ili pastom, pa posle toga kolačem. Tiramisu nije jedini poznati italijasnki kolač, takođe svi vole i kanole.

Sastojci:

  • 250 g piškota
  • 200 ml kafe

Za fil:

  • 8 žumanaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 700 g maskarpone sira
  • 200 g kuvanog kondezovanog mleka
  • 50 g listića badema

Možda će vas zanimati

Priprema:

Piškote umočene u kafu poređajte u kalup. Maskarpone umutite sa šećerom u prahu i žumancima. Preko stavite pola fila, pa kondezovano mleko, pa još jedan red piškota umočenih u kafu, preostali fil, pa kondezovano mleko. Pospite listićima badema i stavite u frižider na sat, dva.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti