Žele bombone obično vole deca, ali ni odrasli im ne mogu odoleti. one su čest sastojak u kolačima ili tortama, ali i rolatima. Kupovne su obično pune šećera i aditiva, ali sada nešto zdraviju verziju možete napraviti jednostavno kod kuće. Od pomorandže ćete dobiti narandžaste bombone, od crvenog grejpa crvene, od limuna žute itd...
Sastojci:
- 3 pomorandže
- 40 g želea
- 160 g šećera
Priprema:
Najpre iscedite sok od pomorandže. Procedite ga kroz cediljku i sipajte u šerpu. Dodajte šećer i želatin, promešajte pa ostavite da odstoji 15 min. Zatim stavite šerpu na ringlu i uključite na srednju jačinu. Mešajte dok se sok ne zagreje. Uzan kalup za hleb obložite providnom folijom pa ponovo preko cediljke sipajte sok. Ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi pa ubacite u frižider na sat vremena. nakon toga dobićete žele. Izvadite sa folijom na dasku, uklonite foliju pa isecite žele na kockice. Uvaljajte ih u šećer i naš slatkiš je gotov.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus