Torte sa orasima su oduvek bile sinonim za domaćinsku poslasticu, jer nema dobre torte bez dodatka oraha. Ova poslastica se brzo priprema treba vam svega pola sata za pripremu i nakon toga možete da uživate u ukusu.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100 ml ulja
  • 100 g šećera
  • 100 ml mleka
  • 100 g mlevenih oraha
  • 150 g brašna
  • 16 g praška za pecivo
  • 8 g vanilin šećera

Za preliv:

  • 150 g crne čokolade
  • 2 kašike jogurta
  • 60 g seckanih oraha

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom.Dodajte ulje - umuttite žicom, zatim mleko pa ponovo promešajte. Umešajte mlevene orahe i brašno sa praškom za pecivo. Dobro umešajte. Dobijenu smesu izlijte u pleh (najbolje onaj za tart) u kom ćete peći i pecite pola sata na 180 stepeni.

Kada je kora pečena izvadite je iz kalupa ali je okrenite naopako. Videćete da će imati malo udubljenje koje ćete popuniti filom. Za fil istopite čokoladu sa jogurtom i dodajte seckane orahe. Izlijte dobijeni fil u udubljenje na kori. Ukrasite seckanim orasima.