Belo meso se može pripremati na različite načine. Ovako pripremljena piletina ostaje sočna i kad se ohladi. Punjeni pileći file šampinjonima i spanaćem, pa sve to posuto kačkavaljem i zapečeno. Ovo je ručak kom nećete odoleti. Možete ga poslužiti uz prilog po želji.
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- so, biber
- 30 g maslaca
- 200 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 50 g baby spanaća
- 80 g rendanog kačkavalja
- maslinovo ulje
Priprema
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pileća prsa zasecite pri vrhu pa nožem napravite udubljenje kako biste dobili džepić u koji ćete stavljati nadev. Pazite da ih ne zasečete do kraja. Posolite i pobiberite piletinu po ukusu.
Isecite šampinjone na tanke kolutove. Otopite maslac u tiganju ili posudi koja može u rernu. Dodajte šampinjone i dinstajte ih dok ne počnu da dobijaju zlatnu boju. Dodajte izgnječen beli luk, so i biber pa krčkajte još par minuta. Ubacite baby spanać i mešajte kratko. Sklonite s vatre i ostavite 5 minuta da se ohladi.
Dobijenom smesom napunite džepiće na piletini. Zatvorite čačkalicom kako ne bi iscurila prilikom pečenja. Tiganj ili posudu u kojoj ste pravili nadev obrišite ubrusom. Dodajte maslinovo ulje i zagrejte na srednje jakoj vatri. Stavite piletinu i pržite svaku stranu pilećih prsa 1-2 minuta. Pospite piletinu rendanim kačkavaljem i stavite u rernu na 15 min.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list