Belo meso se može pripremati na različite načine. Ovako pripremljena piletina ostaje sočna i kad se ohladi. Punjeni pileći file šampinjonima i spanaćem, pa sve to posuto kačkavaljem i zapečeno. Ovo je ručak kom nećete odoleti. Možete ga poslužiti uz prilog po želji.

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa 
  • so, biber
  • 30 g maslaca
  • 200 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 50 g baby spanaća
  • 80 g rendanog kačkavalja
  • maslinovo ulje

Priprema

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Pileća prsa zasecite pri vrhu pa nožem napravite udubljenje kako biste dobili džepić u koji ćete stavljati nadev. Pazite da ih ne zasečete do kraja. Posolite i pobiberite piletinu po ukusu.

Isecite šampinjone na tanke kolutove. Otopite maslac u tiganju ili posudi koja može u rernu. Dodajte šampinjone i dinstajte ih dok ne počnu da dobijaju zlatnu boju. Dodajte izgnječen beli luk, so i biber pa krčkajte još par minuta. Ubacite baby spanać i mešajte kratko. Sklonite s vatre i ostavite 5 minuta da se ohladi.

Dobijenom smesom napunite džepiće na piletini. Zatvorite čačkalicom kako ne bi iscurila prilikom pečenja. Tiganj ili posudu u  kojoj ste pravili  nadev obrišite ubrusom. Dodajte maslinovo ulje i zagrejte na srednje jakoj vatri. Stavite piletinu i pržite svaku stranu pilećih prsa 1-2 minuta. Pospite piletinu rendanim kačkavaljem i stavite u rernu na 15 min.