Nema inspiraciju šta da kuvate? Ne jede vam se musaka, punjenje paprike, sarma, pasulj... Hteli biste da probate nešto jednostavno, a ukusno. Mi vam predlažemo da napravite odlično jelo sa pečurkama, spanaćem i slaninom preliveno bešamel sosom. Specifičan ukus daje sir koji ste dodali u bešamel, ali i kojim ste posuli jelo.
Sastojci:
- 300 g spanaća
- 300 g šampinjona
- 200 g slanine
- 1-2 štapa mladog luka
- 4-5 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 50 g putera
- 700 ml mleka
- 100 g tvrdog sira
- 40 ml masti
Priprema:
Iseckajte mladi i beli luk, pa propržite. Dodajte seckanu slaninu, pržite 5 minuta, a zatim i pečurke, nakon 10 minuta i spanać. Pobiberite i začinite mlevenom paprikom. Dobijenu smesu sipajte u podmazanu tepsiju. Istopite puter sa malo masti. Dodajte brašno i propržite minuta dva. Zatim sipajte mleko i kuvajte na laganoj vatri oko 2 minuta. Posolite, pobiberite i začinite muškatnim oraščićem. Sklonite sa vatre i dodajte rendani sir (50 g). Promešajte i sipajte preko povrća i slanine. Pospite preostalim rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 25 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus