Ako ste ljubitelj lazanja onda ćete obožavati ove mini lazanje koje se pripremaju u kalupu za mafine. Gotove su za samo 30 minuta, a sastojke možete prilagoditi prema vašem ukusu!
Nakon pripreme evo kako da očistite kalup za mafine.
Sastojci:
- 230 g mlevenog mesa
- 1 mala glavica luka
- 50 g šampinjona
- 1 paradajza
- 230 ml paradajz sosa
- 330 g svežeg sira
- 150 g spanaća
- 450 g kačkavalja
- kore za savijaču, iseckane na 24 kvadrata
- origano, so, biber
Priprema:
Najpre uključite rernu na 200 stepeni. U tiganju propržite sitno seckan luk, šampinjone i mleveno meso. Začinite i dinstajte dok ne bude gotovo. Dodajte seckan paradajz, sos od paradajza pa kuvajte na laganoj vatri oko 10 min.
U posebnoj činiji pomešajte sveži sir i spanać. Stavite na stranu.
Pleh za mafine premažite uljem. Stavite 1 kvadratić testa u svaku od 12 pregrada, čvrsto pritiskujući dno. Kašikom dodajte smesu sira u svaku od 12 pregrada, koristeći otprilike polovinu smese. Dodajte pola smese mesa pa pospite rendanim kačkavaljem. Lagano pritisnite još jedan sloj kvadratića testa na vrh. Ponovite postupak raspodelom preostalog svežeg sira, mesa i kačkavalja. Pecite oko 10 minuta, ili dok se sir ne otopi. Ostavite da se ohladi 5 minuta, a zatim ih izvadite iz kalupa i poslužite!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus