Umesto pileta ili pohovanog belog mesa, napravite piletinu u jogurtu iz rerne. Zahvaljući prelivu i siru koji se topi meso će biti neverovatno sočno i mekano. Možete da jedete sa salatom i parčetom hleba.

Posle ovako ukusnog ručka zasladite se dobrim kolačem, a onda kada se odmorite operite rernu bez ribanja kako bi uvek bila čista, a vi imali manje posla sa tvrdokornim mrljama.  

Sastojci:

  • 1 kg belog mesa 
  • 4 jajeta 
  • 350 ml jogurta 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 1 paradajz 

Priprema:

Belo meso isecite na komade, stavite u tepsiju, začinite i po želji, pa prelijte sa malo maslinovog ulja. U činiji umutite jaja sa jogurtom. Dodajti 150 g rendanog sira. Prelijte sa dobijenom smesom. Pospite obilno sa rendanim sirom. Paradajz isecite na kolutove i poređajte preko. Pospite preostalim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta.