Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK - PILETINA U JOGURTU IZ RERNE: Sa ovim receptom belo meso neće biti suvo, već sočno i mekano

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Piletinu svi vole, a najbolje je kada se spremi u sosu od jogurta, pa pospe sirom i zapeče u rerni.

Belo meso u jogurtu.jpg Izvor: Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Umesto pileta ili pohovanog belog mesa, napravite piletinu u jogurtu iz rerne. Zahvaljući prelivu i siru koji se topi meso će biti neverovatno sočno i mekano. Možete da jedete sa salatom i parčetom hleba.

Posle ovako ukusnog ručka zasladite se dobrim kolačem, a onda kada se odmorite operite rernu bez ribanja kako bi uvek bila čista, a vi imali manje posla sa tvrdokornim mrljama.  

Sastojci:

  • 1 kg belog mesa 
  • 4 jajeta 
  • 350 ml jogurta 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 1 paradajz 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Belo meso isecite na komade, stavite u tepsiju, začinite i po želji, pa prelijte sa malo maslinovog ulja. U činiji umutite jaja sa jogurtom. Dodajti 150 g rendanog sira. Prelijte sa dobijenom smesom. Pospite obilno sa rendanim sirom. Paradajz isecite na kolutove i poređajte preko. Pospite preostalim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 50 minuta.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti