Neobična torta koja se ne peče. Fil je mlečni sa jajima i puterom, a korice su od brašna, kokosa, putera i šećera koje se najpre prože u tiganju pa onda ređaju u slojevima. Brzo se pravi samo čekate da se ohladi.

Sastojci:

Osnova za tortu:

  • 400 g brašna
  • 170 g putera
  • 100 g šećera
  • 8 g esencije vanile 
  • 40 g kokosovog brašna

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 3 jaja 
  • 100 g šećera
  • 30 g kukuruznog skroba 
  • 30 g putera 
  • 8 g esencije vanile 

Priprema:

Sipajte mleko u šerpu i stavite na šporet, dodajte šećer, esenciju vanile, kukuruzni skrob, puter i jaja. Mešajte žicom dok se ne zgusne. Potom sipajte u poslastičarski špric pa naizmenično šarajte dno kalupa u kom će biti torta. Naravno, nemojte sve potrošiti, samo malo.

Pomešajte brašno sa šećerom, dodajte vanila ekstrakt i rendani puter pa izradite rukama. Zatim u tiganju malo propržite smesu da dobije zlatkastu boju. Sipajte u činiju pa dodajte kokosovo brašno. Promešajte. Dobićete mrvičastu smesu.

Zatim naizmenično stavljajte smesu od brašna u kalup pa odozgo fil koji istiskate iz poslasičarskog šprica. Tako do utroška materija, završite filom. Odozgo narendajte čokoladu i stavite sat vremena u frižider.