Neobična torta koja se ne peče. Fil je mlečni sa jajima i puterom, a korice su od brašna, kokosa, putera i šećera koje se najpre prože u tiganju pa onda ređaju u slojevima. Brzo se pravi samo čekate da se ohladi.
Sastojci:
Osnova za tortu:
- 400 g brašna
- 170 g putera
- 100 g šećera
- 8 g esencije vanile
- 40 g kokosovog brašna
Za fil:
- 500 ml mleka
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
- 30 g putera
- 8 g esencije vanile
Priprema:
Sipajte mleko u šerpu i stavite na šporet, dodajte šećer, esenciju vanile, kukuruzni skrob, puter i jaja. Mešajte žicom dok se ne zgusne. Potom sipajte u poslastičarski špric pa naizmenično šarajte dno kalupa u kom će biti torta. Naravno, nemojte sve potrošiti, samo malo.
Pomešajte brašno sa šećerom, dodajte vanila ekstrakt i rendani puter pa izradite rukama. Zatim u tiganju malo propržite smesu da dobije zlatkastu boju. Sipajte u činiju pa dodajte kokosovo brašno. Promešajte. Dobićete mrvičastu smesu.
Zatim naizmenično stavljajte smesu od brašna u kalup pa odozgo fil koji istiskate iz poslasičarskog šprica. Tako do utroška materija, završite filom. Odozgo narendajte čokoladu i stavite sat vremena u frižider.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem