Najviše volimo deserte koji se brzo prave i ne peku se, jedan takav čeka vas u nastavku.
Sastojci:
- 230 g šećera
- 250 g brašna + 2 kašike
- 220 g putera
- 2 jaja
- 500 ml tečnog šlaga
- malo ekstrakta vanile
Priprema:
U posdudu sipati 80 g šećera, 250 g brašna, 150 g putera narendati (uvaljajti u smesu od brašna i šečera pre rendanja da ide lakše), pa izmešati rukama da se dobije smesa puna krupnijih mrvica. Zatim rukom posipati smesu u veći suvi tiganj i propržiti deset minuta uz neprestano mešanje dok ne dobije zlatnu boju.
Dva jaja i 150 g šećera umutiti žicom, dodati dve kašike brašna i 500 ml tečnog šlaga. Sjediniti žicom i na kraju dodati malo ekstrakta vanile. Tu smesu preručiti u šerpu i zagrejati do ključanja uz mešanje. Neka vri dva minuta, uz neprestano mešanje. 70 g putera umutiti i kašiku po kašiku dodavati skuvan krem i mutiti dok se sve lepo ne sjedini.
Kalup sa obručem obložiti streč folijom, pa na dno staviti tanak sloj smese od brašna. Preko sipati nekoliko kašika fila, da bude tanak sloj fila. Ponavljajte postupak sa obe smese dok ne potrošite materijal. Završiti smesom od brašna.
Odozgo umotati krajevima folije i hladiti 6-7 sati u frižideru, najbolje preko noći. Ohlađeno posuti šećerom u prahu ili kokosom.
Detaljnu pripremu pogledajte u videu ispod!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus